Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2024,
13.04

Osveženo pred

2 dneva, 8 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

antisemitizem fašizem podmladki strank Bratje Italije Giorgia Meloni

Petek, 28. 6. 2024, 13.04

2 dneva, 8 ur

Melonijeva obsodila antisemitske izjave članic podmladka Bratov Italije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Giorgia Meloni | Melonijeva je ob tem kritizirala metode spletnega portala, katerega novinar se je infiltriral v podmladek stranke in podrobno poročal o dejavnostih članov. "To je nova fronta v političnem boju. Od danes se je očitno mogoče vtihotapiti v politične stranke in sindikate, snemati sestanke in objavljati posnetke. Takšne metode spominjajo na neki nekdanji režim," je dejala italijanska premierka. | Foto STA

Melonijeva je ob tem kritizirala metode spletnega portala, katerega novinar se je infiltriral v podmladek stranke in podrobno poročal o dejavnostih članov. "To je nova fronta v političnem boju. Od danes se je očitno mogoče vtihotapiti v politične stranke in sindikate, snemati sestanke in objavljati posnetke. Takšne metode spominjajo na neki nekdanji režim," je dejala italijanska premierka.

Foto: STA

Italijanska premierka Giorgia Meloni je danes obsodila antisemitske izjave, zaradi katerih sta v četrtek odstopili vodilni članici podmladka njene skrajno desne stranke Bratje Italije. Ob tem je namenila kritiko tudi spletnemu portalu Fanpage, ki je v okviru tajne preiskave objavil posnetke njunih spornih in žaljivih komentarjev.

"Kot sem že večkrat povedala in še enkrat poudarjam, menim, da je vsakdo, ki je rasistično ali antisemitsko usmerjen, preprosto prišel v napačno stranko, saj takšna stališča niso združljiva z Brati Italije," je Melonijeva ponoči dejala po zaključku vrha EU v Bruslju, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

S tem se je premierka odzvala na afero, zaradi katere sta v četrtek odstopili vodilni članici organizacije Gioventu Nazionale (Nacionalna mladina), podmladka vladajoče stranke.

Italijanski portal Fanpage je v okviru tajne preiskave objavil posnetke njunih spornih, žaljivih in antisemitskih komentarjev, med drugim tudi na račun senatorke Ester Mieli iz vrst Bratov Italije, ki je bila v preteklosti tiskovna predstavnica judovske skupnosti v Rimu.

Profi
Novice Italija: Odstopili vodilni članici podmladka skrajno desne stranke

Kritizirala infiltracijo novinarja v podmladek

Melonijeva je ob tem kritizirala metode spletnega portala, katerega novinar se je infiltriral v podmladek stranke in podrobno poročal o dejavnostih članov.

"To je nova fronta v političnem boju. Od danes se je očitno mogoče vtihotapiti v politične stranke in sindikate, snemati sestanke in objavljati posnetke. Takšne metode spominjajo na neki nekdanji režim," je dejala italijanska premierka.

Posnetke so objavii v drugem delu preiskave portala Fanpage, potem ko je razburjenje v italijanski javnosti povzročil že prvi del, ki so ga objavili pred tednom dni. Takrat so med drugim objavili posnetke članov podmladka Bratov Italije, ki so uporabljali fašistične pozdrave in skandirali nacistična gesla.

Preiskava z naslovom Melonijina mladina pretresa stranko italijanske premierke v času, ko poskuša utrditi svoj sloves zmerne političarke tudi na evropskem prizorišču. Melonijeva je sicer v preteklosti večkrat pohvalila podmladek svoje stranke kot vzorno politično mladino.

Vladimir Putin
Novice Melonijeva in Orban hvalita odnose med državama, a na ravni EU se ne bosta povezala
Giorgia Meloni
Novice Meloni v Albaniji napovedala odprtje migrantskih centrov v avgustu
Giorgia Meloni
Novice Novinarji italijanske RAI stavkajo proti politizaciji. Melonijeva in vodstvo cenzuro zanikata.
Giorgia Meloni
Novice Melonijeva želi Titu odvzeti državno odlikovanje
Ne spreglejte