Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 10. 2020,
7.56

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

15

Natisni članek

kampanja Donald Trump govor Melania Trump

Sreda, 28. 10. 2020, 7.56

3 leta, 6 mesecev

Melania Trump: Mediji zgolj opravljajo in se posvečajo dvornim spletkam #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

15

Ameriška prva dama Melania Trump je imela v torek v Pensilvaniji svoj prvi in edini samostojni nastop za tokratno predsedniško kampanjo svojega moža, republikanskega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Pri tem je demokrate obtožila, da delijo državo, predsedniškega kandidata Joeja Bidna, da ima socialistično agendo, medije pa, da le opravljajo in se posvečajo dvornim spletkam.

Melania Trump je v svojem govoru ponovila nekaj osrednjih točk ofenzive svojega moža Donalda Trumpa pred ameriškimi predsedniškimi volitvami 3. novembra. Demokrate je obtožila, da so se osredotočili na goljufijo z ustavno obtožbo namesto na pandemijo novega koronavirusa.

Tako kot Trump je demokratskega predsedniškega kandidata Joeja Bidna obtožila, da je bil proti prekinitvi letalskega prometa s Kitajsko pred izbruhom pandemije. Dejala je, da ima Biden socialistično agendo, medije pa obtožila, da le opravljajo in se ukvarjajo z dvornimi spletkami.

Donald Trump
Novice V ZDA padajo novi rekordi, pri Trumpu razglasili zmago nad covid-19

Trumpova: Ne strinjam se z vsem, kar objavi na družbenih omrežjih

Trumpova je po poročanju STA volivcem zagotovila, da bodo ZDA premagale koronavirus, in pohvalila vse, kar je mož do zdaj storil v tej smeri. Omenila je, da je tudi sama zbolela za boleznijo covid-19, in poudarila, da se zaveda, da je prizadetih veliko Američanov. Pohvalila jih je, ker so stopili skupaj in si pomagajo, ter se zahvalila vsem, ki se borijo proti bolezni.

"Američani lahko pogledajo Bidnovih 36 let v kongresu in osem let na položaju podpredsednika ZDA ter se odločijo, ali mu bo res končno uspelo nekaj narediti zanje," je med drugim povedala Trumpova. | Foto: Reuters "Američani lahko pogledajo Bidnovih 36 let v kongresu in osem let na položaju podpredsednika ZDA ter se odločijo, ali mu bo res končno uspelo nekaj narediti zanje," je med drugim povedala Trumpova. Foto: Reuters

Za moža je zagotovila, da je borec, ki ima rad državo in ki se bori za Američane vsak dan. Z izjavo, da se ne strinja z vsem, kar mož objavi na družbenih omrežjih, je sicer izzvala nekaj smeha, vendar je poudarila, da se ji zdi pomembno, da lahko njen mož na takšen način neposredno komunicira z Američani. Demokrati naj bi medtem po njenih navedbah zgolj razdelili Američane glede pandemije ter širili zmedo in strah.

"Američani lahko pogledajo Bidnovih 36 let v kongresu in osem let na položaju podpredsednika ZDA ter se odločijo, ali mu bo res končno uspelo nekaj narediti zanje. Ko boste 3. novembra volili, boste volili za prihodnost naših otrok. Dokler je Donald Trump predsednik, bodo naše ameriške vrednote in vrline, na katerih je država zgrajena, cenjene in ohranjene," je dejala Trumpova.

Amy Coney Barrett
Novice Senatni republikanci potrdili novo vrhovno sodnico Amy Coney Barrett

Ameriška prva dama kritična tudi do medijev

Poudarila je, da so imeli mediji radi Trumpa, dokler se ni odločil za predsedniško kandidaturo, nato pa so spremenili njegovo podobo. Te podobe sama ne prepozna. Mediji se po njenih navedbah osredotočajo na govorice in dvorne spletke, resnične dogodke in politike pa prirejajo. Tako naj bi delali tudi z njeno pobudo Bodi najboljši, ki se osredotoča na otroke.

Ob tem je zagotovila, da Trump premika Ameriko naprej. Pod njegovim vodstvom je gospodarstvo cvetelo, meje so varnejše. ZDA se niso zapletle v nove spopade in so si prizadevale končati vojne. "Uničili smo teroriste, ki so napadli našo državo in zaveznike pod prejšnjo vlado ter dosegli zgodovinske mirovne sporazume na Bližnjem vzhodu. Spet nas spoštujejo. Imeli bomo trdna zavezništva po svetu," je med drugim povedala Trumpova.

Volitve Zda
Novice V ZDA rekordna predčasna udeležba na volitvah
Ne spreglejte