Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 11. 2020,
17.49

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,51

4

Natisni članek

prenova doma ZDA viski

Četrtek, 26. 11. 2020, 17.49

3 leta, 5 mesecev

Med prenovo hiše odkrila neverjetno najdbo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,51

4

Američana sta med prenovo stare hiše nepričakovano odkrila številne steklenice viskija. Izkazalo se je, da je v začetku prejšnjega stoletja v njej živel zloglasni tihotapec alkohola.

Ko so Nicku Drummondu in Patricku Bakkerju ob nakupu nepremičnine povedali, da je njuno več kot stoletje staro hišo zgradil zloglasni tihotapec, govoricam nista posvečala preveč pozornosti. Toda med prenovo doma sta odkrila, da bi legenda lahko bila resnična, poroča CNN.

Med prenovo sta namreč odkrila več kot 66 steklenic viskija iz časov, ko je bila prodaja alkohola v ZDA prepovedana. Obdobje prohibicije je trajalo od leta 1920 do leta 1933 in je bilo hkrati tudi obdobje razcveta kriminalnih združb.

Paketi steklenic so bili skriti v stenah in pod tlemi hiše, ki je bila zgrajena leta 1915.

Za prenovo sta se odločila oktobra

"Naše stene so napolnjene s paketi pijač!" je nepričakovano najdbo na družbenem omrežju Instagram komentiral Drummond. "Ne morem verjeti, da so govorice resnične. Prvotni lastnik je bil pravzaprav tihotapec viskija," je zapisal.

Par je po nakupu hiše v vasici Ames, ki je tri ure vožnje oddaljena od New Yorka, eno leto v njej živel, nato pa se je v začetku oktobra odločil za njeno temeljito prenovo.

Drummond je za CNN povedal, da je med odstranjevanjem zunanje lesene obloge hiše med slamo naletel na skrivnosten paket. Hitro je ugotovil, da je to paket šestih steklenic viskija, ovitih v papir. Sledilo je še odkritje novih paketov. Znamko škotskega viskija Old Smuggler Gaelic proizvajajo še danes.

Še več paketov pretihotapljenega viskija je našel pod talnimi ploščami v notranjosti hiše.

Izsledila tudi prvotnega lastnika hiše

Prvi lastnik hiše je bil Nemec, znan kot grof Adolph Humpfner. Drummond je po raziskovanju časopisnih člankov iz tistega časa ugotovil, da je Humpfner v mestu veljal za skrivnostno osebo, ki je bila vpletena v številne škandale. Umrl je 12. oktobra leta 1932 in zapustil precejšnje bogastvo.

Nepričakovana odkritja so Drummonda navdahnila, da bo še naprej dokumentiral prenovo svojega doma na družbenih omrežjih.

Par namerava prazne steklenice obdržati za spomin, polne pa prodati. Cene se po njunih navedbah gibljejo okoli tisoč dolarjev na steklenico. Zagotovo pa bosta eno steklenico poskusila tudi sama.

Ne spreglejte