Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 1. 2024,
22.37

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

Natisni članek

Južna Amerika nasilje Ekvador

Torek, 9. 1. 2024, 22.37

3 mesece, 2 tedna

Med oddajo vdrli na nacionalno televizijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

Oboroženi napadalci so v torek vdrli v studio ekvadorske nacionalne televizije in za talce držali novinarje, ki so gledalce obupano prosili za pomoč. Policiji je na koncu uspelo napadalce prijeti in rešiti vse talce. Ekvador v zadnjih tednih pretresajo nasilni dogodki, zaradi katerih je v državi od ponedeljka razglašeno izredno stanje.

V Ekvadorju so po pobegu šefa enega od mamilarskih kartelov in nemirih, ki so po tem izbruhnili v več zaporih v državi, v ponedeljek razglasili izredne razmere. Kljub poostrenemu nadzoru je skupini oboroženih moških med eno od oddaj uspelo vdreti na nacionalno televizijo TC Televisión, kjer so za talce vzeli zaposlene in začeli groziti s puškami in bombami.

Ekvador, zapor, mamila, pobeg
Novice Iz zapora pobegnil šef mamilarskega kartela: ugrabljeni policisti, na ulicah vojaki #video

Napadalci so imeli kapuce, enega pa naj bi bilo slišati, kako je rekel: "V etru smo, da vedo, da se z mafijo ne igra." Slišali naj bi jih tudi kričati: "Ne policija!" Nekateri naj bi tudi gestikulirali prepoznavne znake tolpe.

"Vse nas hočejo pobiti," je bilo v živo med oddajo mogoče slišati vpitje novinarjev. Ista sporočila naj bi zaposleni posredovali službam za nujno pomoč in prek raznih skupin na družbenih omrežjih. Na srečo je policija uspešno posredovala in napadalce prijela, mediji pa ne poročajo o žrtvah ali poškodovanih.

Val nasilja se je v Ekvadorju okrepil, potem ko je v nedeljo iz zapora pobegnil vodja vplivnega narkokartela Los Choneros Jose Adolfo Macias, znan kot Fito. 44-letnik, ki naj bi vlival strah v kosti svojih sojetnikov, naj bi pobegnil le nekaj ur pred prihodom policije, ki je izvajala nadzor na območju, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Daniel Noboa
Novice Dobili so najmlajšega predsednika
Fernando Villavicencio
Novice V atentatu v Ekvadorju ubit predsedniški kandidat
Ne spreglejte