SiolNET. Novice Svet
2,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pokol v Črni gori: svoboda za junaka, ki je ubil množičnega morilca

2,51

termometer

Moškega, ki je streljal na množičnega morilca v Cetinju, so na tožilstvu zaslišali in ga izpustili. 

Nenad Neno Kaluđerović iz Cetinja, ki je osumljen, da je v petek streljal na večkratnega morilca Vuka Borilovića, je bil zaslišan na višjem državnem tožilstvu v Podgorici, je izvedela Pobjeda.

To informacijo je za Pobjedo potrdila vodja državnega tožilstva Podgorica Lepa Medenica. Povedala je, da so s tožilstva po telefonu poklical Kaluđerovića, na kar se je po njenih besedah ​​ustrezno odzval. Zaslišala ga je dežurna tožilka.

Radiotelevizija Črne gore poroča, da so Nenada Kaluđerovića po zaslišanju izpustili.

Spomnimo se, da se je v petek v cetinjskem naselju Medovina zgodil najhujši pokol v zgodovini širšega območja, v katerem je bilo ubitih deset in ranjenih šest ljudi. Štiriintridesetletni Vuk Borilović se je po družinskem prepiru odpravil na ulico in streljal na mimoidoče. Po poročanju črnogorskega časnika Vijesti je bil 34-letni moški oborožen z lovsko puško.

Policisti so se na dogajanje nemudoma odzvali in strelca poskušali obvladati, vendar se ta ni predal in je streljal tudi nanje. Napadalca naj bi po zadnjih podatkih ubil someščan. Policija je ugotavljala, ali je smrt Vuka Borilovića, ki je v petek z lovsko puško pobil deset sodržavljanov, posledica hude poškodbe s strelom, ki ga je izstrelila policija, ali naboj, ki ga je izstrelil Kaluđerović.

Danes so pokopali prve žrtve 

V Narodnem muzeju Črne gore v Cetinju so se danes sorodniki in prijatelji poslovili od žrtev, po žalni slovesnosti so umrle položili k večnemu počitku. Tam je bil tudi celoten črnogorski državi vrh. 

"Hvala ti za vse, kar si naredila za Mašana in Marka. Poskušala si ju rešiti pred morilcem, ki vas je pokončal ne krive ne dolžne. Vse življenje si se borila za njiju in zdaj si spet z njima," je zapisal mož in oče Miloš, ki je v grozljivem strelskem pohodu izgubil otroka Mašana in Marka, stara 11 in osem let, kasneje pa še ženo Natašo. 

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5
črna gora policija črnogorska policija Novice Po strelskem pohodu v Črni gori razglašeno tridnevno žalovanje #video črna gora policija črnogorska policija Novice Pokol v Črni gori: 11 mrtvih, šest ranjenih. Napadalca je ustrelila policija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin