SiolNET. Novice Svet
2,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mama dve leti zlorabljala sina in mu grozila: "Zaklala te bom v spanju."

2,22

termometer

nasilje otrok stiska | Mama je svojemu 14-letnemu sinu kar dve leti grozila in ga verbalno napadala. | Foto:
Mama je svojemu 14-letnemu sinu kar dve leti grozila in ga verbalno napadala.

Nasilna mati iz hrvaškega Dvora je od leta 2019 do 2021 zlorabljala svojega otroka, ki je bil takrat star komaj 14 let, je v sodbi ugotovilo Občinsko sodišče v Sisku. Pogosto je bila v alkoholiziranem stanju in mu govorila, da je nesposoben in neumen, pred njim pa je verbalno napadala tudi njegovega očeta. Večkrat ga je udarila tudi po glavi in nogah.

Mladoletni otrok je pobegnil od doma, saj ni želel več živeti s svojo materjo. Ta mu je namreč večkrat grozila, da ga bo v spanju "zaklala". Na enak način je grozila tudi njegovemu očetu, poroča hrvaški časopis Jutarnji list. 

Opravljala bo družbenokoristna dela

Mati je bila po sodni obravnavi zaradi duševne in telesne zlorabe mladoletnega otroka obsojena na deset mesecev zapora, vendar bo ta kazen spremenjena v družbeno koristno delo – en dan zapora se bo nadomestil z dvema urama dela.

Tožilstvo ji je očitalo dvojne grožnje z umorom bližnjih in zlorabo otrok. Poleg družbeno koristnega dela pa bo morala plačati tudi 11 tisoč kun za psihiatrični pregled in 500 kun za pavšalni znesek sodnih stroškov.

pretep nasilje ženska Novice Sin nad mamo z udarci

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin