SiolNET. Novice Svet
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Le Penova mora Evropskemu parlamentu vrniti 300 tisoč evrov

0,98

termometer

Marine Le Pen
Foto: Reuters

Vodja francoske skrajno desne Nacionalne fronte, nekdanja evropska poslanka Marine Le Pen, mora Evropskemu parlamentu vrniti 300 tisoč evrov zaradi navidezne zaposlitve asistentke, je odločilo Sodišče EU v Luksemburgu.

Kot je v današnjem sporočilu za javnost zapisalo splošno Sodišče EU, je potrdilo sklep Evropskega parlamenta o izterjavi skoraj 300 tisoč evrov od evropske poslanke Marine Le Pen za zaposlitev parlamentarne pomočnice, ker ni dokazala, da je asistentka dejansko opravljala delo. Le Penova je bila evropska poslanka od leta 2009 do lani.

Evropski urad za boj proti goljufijam Olaf je ugotovil, da je Le Penova evropski denar, namenjen za plače asistentov, namenjala za plače dveh sodelavcev Nacionalne fronte, ki sta delala za stranko v Franciji.

Parlament je 5. decembra 2016 ugotovil, da je bil Le Penovi od decembra 2010 do februarja 2016 neupravičeno izplačan znesek v višini 298.497,87 evra z naslova parlamentarne pomoči in da ga je treba od nje izterjati. Ta znesek ustreza plačilom, ki jih je parlament zagotovil za sodelavko, ki je bila pri poslanki od leta 2010 do leta 2016 zaposlena kot lokalna parlamentarna pomočnica.

Le Penova je splošnemu Sodišču EU predlagala, naj razglasi ničnost sklepa parlamenta, ki se nanaša nanjo. Splošno sodišče je v današnji sodbi tožbo zavrnilo in potrdilo sklep parlamenta o izterjavi. Zoper odločitev sodišča se Le Penova sicer lahko še pritoži v dveh mesecih.

Matteo Salvini Novice Popisati namerava vse Rome v državi in izgnati tiste, ki nimajo državljanstva Nalepke Madžarska migranti Novice Na Madžarskem na stavbe nevladnikov lepijo nalepke, tudi na stavbo z Davidovo zvezdo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin