Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2013,
16.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kim Džong Un otrok Severna Koreja

Sreda, 6. 3. 2013, 16.11

8 let

Kim Džong Un postal oče, novico skrivajo, ker gre za deklico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po več tednih špekulacij o rojstvu naslednika severnokorejskega vodje Kim Džong Una, so sedaj novico potrdili še južnokorejski mediji, ki citirajo besede predstavnika južnokorejske vlade.

Ugibanja o tem, ali je žena severnokorejskega voditelja nedavno res rodila, že več tednov polnijo vrstice svetovnih medijev. Na rojstvo potomca severnokorejske vladarske družine je nakazovalo predvsem dejstvo, da se je žena Ri Sol-ju na fotografijah ob koncu lanskega leta pojavila z zaobljenim trebuščkom, ki pa je na nedavnih fotografijah skrivnostno izginil, piše Telegraph.

Oblasti so želele, da se otrok rodi v letu 2012 Rojstvo predstavnika četrte generacije najbolj znane diktatorske dinastije na svetu so zdaj uradno potrdili tudi ugledni južnokorejski in ameriški mediji, ki povzemajo vire v južnokorejski vladi. "Severnokorejske oblasti so sprožile porod pri Rijevi ali pa so zdravnikom naročile, da opravijo carski rez, zato da se je otrok rodil še v letu 2012, ki označuje stoletnico rojstva utemeljitelja države Kim Il Sunga," je pojasnil neimenovani funkcionar.

"Če bi šlo za dečka, bi to sporočili" Ker rojstva otroka severnokorejska oblast ni uradno oznanila, se pojavljajo namigovanja, da gre za deklico. "Če bi šlo za dečka, bi to sporočili," je prepričan Michael Madden, urednik spletnega medija North Korea Leadership Watch.

Ima Rijeva močan vpliv na svojega moža? Dejstvo, da Kim Jong Un sploh ima ženo, so javnosti razkrili šele julija lani, ko so na dan prišle fotografije urejene mlade ženske, ki je novega voditelja spremljala na uradnih dogodkih. Uradni državni mediji so njeno identiteto potrdili še isti mesec. Glede na to, da se, drugače kot nekdanje žene severnokorejskih voditeljev, pogosto pojavlja v javnosti, je povsem mogoče, da ima precejšen vpliv na življenje svojega moža.

Ne spreglejte