Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andreja Lončar

Ponedeljek,
9. 11. 2015,
18.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zoran Milanović HDZ Hrvaška volitve

Ponedeljek, 9. 11. 2015, 18.06

6 let, 6 mesecev

Kdo je moški, ki je ukradel šov Milanoviću in Karamarku (video)

Andreja Lončar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Podpornik HDZ Branko Tunić je bil do včeraj širši javnosti razmeroma neznan obraz, po burnem slavju - kljub tesni in negotovi zmagi stranke - pa je postal prvi obraz hrvaških volitev.

Ples in na drugi strani zagrenjeni obrazi, solze sreče in žalosti, tega po volitvah ne manjka. Burno slavje je na naslovnice medijev privedlo Branka Tunića.

Podpornik HDZ, z 59 osvojenimi sedeži relativne zmagovalke volitev, ki pa ji kot kandidatka za sestavo vlade za petami preti SDP Zorana Milanovića (56 od skupno 151 sedežev), se ni brzdal pri slavju. Tako so danes po medijih zaokrožile fotografije, na katerih leži na tleh in poljublja hrvaško zastavo in na katerih si na obraz lepi strankarsko člansko izkaznico.

Zaskrbljeni voditelji V vrhu HDZ, kjer so pričakovali bolj prepričljivo zmago, ki bi jim omogočila sestavo vlade brez dodatnih pogajanj s potencialnimi novimi koalicijskimi partnerji, so tesno zmago proslavili precej bolj umirjeno.

Še bolj pa so bili po objavi prvih rezultatov zaskrbljeni obrazi v taboru SDP.

Človek, ki bo prevesil tehtnico O tem, kdo bo sestavil novo vlado, odloča nova politična platforma na Hrvaškem, Most neodvisnih list s svojimi 19 poslanskimi mandati.

"Težko skrivam veselje po prvih rezultatih," je prvi obraz stranke, nekdanji župan MetkovićaBožo Petrov, tik po razglasitvi prvih rezultatov zapisal na Facebooku. "Niti malo nisem presenečen. Močno sem verjel, tako kot ste vi verjeli v nas," je dodal.

Teško mi je sakriti radost nakon prvih rezultata. Ipak, nisam ni malo iznenađen. Čvrsto sam vam vjerovao, baš koliko ste i vi nama!#BašZato

PostedbyBožo Petrov on Sunday, November 8, 2015

Osmrtnica za Milanovića Čeprav ima po nekaterih napovedih Zoran Milanović več možnosti za sestavo koalicije kot Karamarko, je po družbenih omrežjih že zaokrožila osmrtnica dosedanjemu hrvaškemu premierju in njegovim podpornikom.

Noč živih mrtvecev Po spletu kroži tudi izsek posnetka hrvaške televizije HRT, v katerem je snemalec ujel hrvaškega politika Nikico Valentića, ko se po Karamarkovem taboru sprehaja s kozarcem piva na glavi. Hrvaški portal Index.hr je držo 65-letnega nekdanjega premierja opisal kot prizor iz filma Noč živih mrtvecev in robotski nastop.

Ne spreglejte