Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 3. 2018,
14.24

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

2

Natisni članek

Stjepan Prnjat Hrvaška tihotapljenje kokain mamila

Sobota, 10. 3. 2018, 14.24

6 let, 1 mesec

Kako je v reškem pristanišču "padlo" sto kilogramov kokaina #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

2

Policijska akcija na Reki | Foto YouTube

Foto: YouTube

Na hrvaškem notranjem ministrstvu so danes predstavili rezultate mednarodne kriminalne preiskave, v kateri je policistom uspelo zapleniti 100 kilogramov kokaina, ki ga je mamilarska organizacija poskušala pretihotapiti iz Južne Amerike prek reškega pristanišča v EU.

V mednarodni kriminalni preiskavi so poleg hrvaških policistov sodelovali tudi predstavniki Europola in ameriške agencije za boj proti mamilom (DEA), policisti iz Nemčije, Avstrije, Nizozemske in tudi iz Slovenije. Preiskava je sicer del širše mednarodne policijske operacije proti mreži kriminalcev, znani kot Balkanski kartel. Združba je v minulem letu tihotapila mamila iz Ekvadorja, Kolumbije in Paname v države članice EU.


Preberite še:

Na Hrvaškem in v Sloveniji prijeli skupino mednarodnih tihotapcev mamil


Hrvaški policisti so od ameriških kolegov prejeli obvestilo o sumljivi tovorni ladji, ki je iz Paname izplula proti Malti in v reško pristanišče prispela 3. marca. Policisti so nato v sredo preiskali zabojnik, v katerem je bilo 20 ton mešanih kovinskih odpadkov. V njem so našli 100 zavitkov s skupno 100 kilogrami kokaina.

Video: YouTube

Pred tem so v okviru iste policijske operacije zaplenili 145 kilogramov marihuane ter več kot 69 tisoč škatlic cigaret. Aretacije osumljencev so izvedli na Reki, v Zagrebu, Malem Lošinju, Frankfurtu, Amsterdamu in Ljubljani. Skupaj so aretirali 13 članov balkanskega in kolumbijskega mamilarskega kartela.

Hrvaškega Escobara prijeli v Ljubljani

Med njimi je tudi 47-letni Stjepan Prnjat, znan tudi kot "hrvaški Escobar", stari znanec hrvaške policije iz leta 2007, ko so policisti razbili podobno mednarodno skupino tihotapcev heroina in kokaina. Osumljence so kazensko ovadili hrvaškemu uradu za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok).

Kot je na današnji predstavitvi dejal Dražen Rastović iz zagrebške policije, preiskava s tem ni končana. "Pridobiti moramo dovolj dokazov za kazenski postopek in za dolgoletne zaporne kazni za osumljence," je dejal Rastović.

Ne spreglejte