Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2020,
7.02

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

3

Natisni članek

tvit Twitter Donald Trump ZDA

Sreda, 27. 5. 2020, 7.02

3 leta, 11 mesecev

Trump po potezi Twitterja grozi z zaprtjem družbenih omrežij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

3

Donald Trump | Ameriški predsednik Donald Trump je zagrozil z zaprtjem družbenih omrežij po tem, ko je Twitter njegovi objavi označil kot neutemeljeni. | Foto Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je zagrozil z zaprtjem družbenih omrežij po tem, ko je Twitter njegovi objavi označil kot neutemeljeni.

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je danes zagrozil z zaprtjem platform družbenih omrežij, potem ko je Twitter njegova tvita označil kot neutemeljena in predsednika obtožil lažnih trditev. "Republikanci menijo, da platforme družbenih omrežij povsem utišajo konservativne glasove. Močno jih bomo regulirali ali zaprli, preden bomo dovolili, da bi se to zgodilo," je na Twitterju poudaril Trump.

Ameriški predsednik Donald Trump je v torek objavil dva tvita, v katerih je glede volitev po pošti dejal, da te vodijo v prevaro in potvarjanje rezultatov. Twitter je omenjena zapisa nato povezal do povezave z naslovom Dejstva glede volitev po pošti, ki uporabnika poveže z dejstvi, ki so v nasprotju s Trumpovimi trditvami. Twitter je tako prvič ukrepal po večletnih pozivih, naj ukrepa glede Trumpovih tvitov z neresničnimi in žaljivimi trditvami, poroča STA.

Trump je sicer danes kljub temu na Twitterju ponovil svoje trditve o nepoštenosti volitev po pošti, češ da te omogočajo krajo glasov in potvarjanje rezultatov. Platforme družbenih omrežij je obtožil, da so se vmešavale v prejšnje predsedniške volitve v ZDA leta 2016 ter da jim ne smejo dovoliti, da se vmešavajo tudi v letošnje ameriške predsedniške volitve, ki bodo potekale novembra.

Michael Cohen
Novice Zapor zaradi koronavirusa zapustil tudi nekdanji Trumpov odvetnik

Twitter prvič sporočil, da Trump morda zavaja javnost

Trump, ki ima na Twitterju 80 milijonov sledilcev, prek omenjenega družbenega omrežja pogosto širi tudi dezinformacije in teorije zarote ter osebno napada zasebne državljane in javne osebnosti, kar pa pravila Twitterja jasno prepovedujejo. Družbeno omrežje do zdaj ni ukrepalo, v torek pa se je opogumilo in sporočilo, da Trumpov tvit morda vsebuje zavajajočo informacijo o volilnem procesu, zaradi česar je bil opremljen z dodatnim kontekstom.

Twitter je to storil nekaj ur po tem, ko je zavrnil možnost izbrisa vrste Trumpovih tvitov, v katerih je ameriški predsednik nekdanjega republikanskega kongresnika s Floride Joeja Scarborougha obtoževal umora sodelavke pred 20 leti. Preiskava je potrdila, da je šlo za nesrečo, pri kateri Scarborough, ki je zdaj voditelj oddaje na televiziji MSNBC, ni imel nič. Nad tviti se je v torek pritožil vdovec pokojne, poroča STA.

Ne spreglejte