Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2024,
17.22

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

reševalci helikopter dež poplave vreme padavine Nemčija

Sobota, 1. 6. 2024, 17.22

3 tedne, 3 dni

Južni del Nemčije prizadele poplave, prebivalce reševali s helikopterjem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Velik del južne Nemčije so v petek zajele obilne padavine, ki se bodo po napovedih vremenoslovcev nadaljevale še danes in v nedeljo. Reke so prestopile bregove v več mestih po državi, prebivalce pa so iz poplavljenih domov morali reševati tudi s helikopterjem. Močne padavine so povzročile tudi težave v prometu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Posnetek poplav si oglejte zgoraj.

Zaradi poplav so odpovedali železniške prevoze med bavarsko prestolnico München, avstrijskim Bregenzom in švicarskim Zürichom. Prizadeta je bila tudi proga med Ulmom in Augsburgom, vlake na dolgih progah med Stuttgartom in Münchnom pa so preusmerili.

Oblasti v bavarskem okrožju Augsburg so sporočile, da sta popustila nasip in jez, poplave pa že več kot 22 ur poskušajo zajeziti tudi v mestu Reinstetten.

V eni od vasi v bližini Bodenskega jezera so morali evakuirati šolo, ko je območje začela poplavljati lokalna reka. | Foto: Reuters V eni od vasi v bližini Bodenskega jezera so morali evakuirati šolo, ko je območje začela poplavljati lokalna reka. Foto: Reuters

Padavine ne pojenjajo, voda še naprej narašča

V Fischachu zahodno od Münchna so po navedbah lokalnih oblasti s helikopterjem in čolni reševali ljudi iz poplavljenih domov, potem ko je reka Schmutter prestopila bregove. Izredne razmere so razglasili tudi v več sosednjih okrožjih, saj padavine ne pojenjajo, gladina vode pa še naprej narašča, poroča dpa.

Reke so povzročile poplave tudi v nekaterih drugih mestih na jugu države, v eni od vasi v bližini Bodenskega jezera pa so morali evakuirati šolo, ko je območje začela poplavljati lokalna reka.

Nemška meteorološka služba je za soboto in nedeljo na jugu Nemčije napovedala nadaljnje nevihte in do 80 litrov padavin na kvadratni meter.

poletje, plaža, kopalke, sončenje
Novice Po mokrem maju se začenja meteorološko poletje
Piran, poplava, Tartinijev trg
Novice Jutranji nalivi poplavili Tartinijev trg in bližnje lokale #video
deževje
Novice Zaradi močnih nalivov in vetra veliko podrtih dreves in poplavljenih objektov
Ne spreglejte