Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
7.51

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,35

Natisni članek

obala dež vreme

Petek, 31. 5. 2024, 7.51

2 tedna, 6 dni

Jutranji nalivi poplavili Tartinijev trg in bližnje lokale #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,35

Deževje je v četrtek zvečer povzročilo kar nekaj nevšečnosti. O največ intervencijah poročajo iz koprske občine, kjer so zaradi neurja zabeležili 27 dogodkov. Porasli so hudourniki, voda je v Kastelcu zalivala hiše in dvorišča. V Bošamarinu pri Kopru je odnesla del cestišča, povezanega z mostom, na spletni strani piše uprava za zaščito in reševanje. V jutranjih urah je zaradi močnega naliva v Piranu poplavilo Tartinijev trg, meteorna voda je zalivala tudi lokale. 

Močno jutranje deževje v Piranu povzročilo kar nekaj težav

Regijski center za obveščanje Koper je v jutranjih urah prejel kar nekaj klicev na interventno številko za klic v sili 112 tudi iz Pirana. Na Tartinijevem trgu je meteorna voda zalivala lokale. Poln vode je bil tudi trg.

Sprožilo se je tudi nekaj zemljine na Oljčni poti in v bližini garažne hiše ter tudi na sprehajalni poti Piran-Fiesa. Posledice še vedno odpravljajo gasilci PGD Piran s predstavniki CZ občine Piran in dežurnimi Okolja Piran ter Cestnega podjetja Koper.

Sinoči več intervencij

Kot še navaja uprava, je bilo zaradi četrtkkovega neurja kar nekaj težav tudi v Olmu in Šalari. Sprožilo se je tudi nekaj zemljine na vozišča, v Krkavčah se je porušil podporni zid. Sunek vetra pa je porušil drevo.

Močan veter je podrl drevo tudi na cesti Divača–Ribnica v občini Pivka. Zaradi podora na cestišče je le delno prevozna cesta Rakov Škocjan–Ravbarkomanda.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra pa je zaradi zdrsa brežine zaprt tudi vozni pas na primorski hitri cesti med Koprom in Bertoki. | Foto: DARS Po podatkih prometnoinformacijskega centra pa je zaradi zdrsa brežine zaprt tudi vozni pas na primorski hitri cesti med Koprom in Bertoki. Foto: DARS

Poplavljeno vozišče v naselju Pobegi v občini Koper:

Skupno je bilo po podatkih uprave za zaščito in reševanje na območju regijskih centrov Koper, Slovenj Gradec in Postojna zaradi neurja z obilnimi padavinami zabeleženih 43 dogodkov.

Klic v sili 

Veliko dela so imeli tudi koprski gasilci. Po pomoč je na številko za klic v sili 112 zaradi neurja poklicalo 27 ljudi, poroča uprava za zaščito in reševanje. Zaradi porasta hudournikov je v vasi Kastelec voda zalivala stanovanjske hiše in dvorišča.

Poplavljeno vozišče v naselju Pobegi v občini Koper:

Padavine z nevihtami bodo pogoste tudi danes do večera. Mogoči bodo močnejši nalivi. Ob tem bodo močneje narasli hudourniški vodotoki, napovedujejo na agenciji za okolje.

nevihta, neurje, dež
Novice Arso: oranžno opozorilo zaradi močnejših nalivov in možnih poplav
vreme, poplave, Meteoinfo Slovenija
Novice Nočna vremenska fronta prinaša močne padavine, mogoče so poplave meteorne vode
Dež Ljubljana
Novice Zaradi nevihte v Ljubljani zaliti nekateri podvozi #video
Bratušek, Novak, Jevšek
Novice Minister Novak: Izredna sanacija na vodotokih zaključena
Ne spreglejte