Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2022,
10.37

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Natisni članek

izbrisani twitter Jordan Peterson

Torek, 17. 5. 2022, 10.37

1 leto, 11 mesecev

Jordan Peterson sporočil, da zapušča Twitter #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Jordan Peterson | Peterson, ki je od leta 1999 do 2021 poučeval psihologijo na Univerzi v Torontu, je postal pomemben, potem ko je objavil serijo videoposnetkov na YouTubu. | Foto YouTube / BBC

Peterson, ki je od leta 1999 do 2021 poučeval psihologijo na Univerzi v Torontu, je postal pomemben, potem ko je objavil serijo videoposnetkov na YouTubu.

Foto: YouTube / BBC

Potem ko je na platformi Twitter našel "neskončno poplavo hudobnih žalitev", je kanadski psiholog in avtor uspešnic Jordan B. Peterson sporočil, da "odhaja" s Twitterja. 

"Pred kratkim sem za tri tedne poskusno nehal dostopati do Twitterja," je povedal Peterson. "Nekaj ​​mojega osebja je objavljalo povezave do videoposnetkov. Bilo je pravo olajšanje. Začel sem več brati in pisati," je dodal. "Ponovno sem ga začel uporabljati pred nekaj dnevi in ​​rekel bi, da se mi je življenje skoraj takoj poslabšalo."

"Neskončna poplava hudobnih žalitev res ni nekaj, kar je mogoče doživeti kje drugje," je še dejal za Fox News.

"Rad spremljam ljudi, ki jih poznam, vendar menim, da je spodbujevalna struktura platforme bistvena in nevarno nora," je sklenil in se odločil, da zapusti Twitter. 

"Svojemu osebju sem naročil, naj spremeni moje geslo, da me ne bo znova zamikalo" je dodal Peterson. "Če imam kaj povedati, bom napisal članek ali posnel video."

Pomemben je postal po objavi posnetkov na YouTubu 

Peterson, ki je od leta 1999 do 2021 poučeval psihologijo na Univerzi v Torontu, je postal pomemben, potem ko je objavil serijo videoposnetkov na YouTubu, ki kritizirajo kanadski zakon C-16, ki je prepovedal diskriminacijo na podlagi "spolne identitete in izražanja". Peterson je trdil, da bo predlog zakona uporabil nekatere zaimke spola kot "prisilni govor", in to potezo povezal s politično korektnostjo in politiko identitete.

Petersonova predavanja in pogovori so zbrali na milijone ogledov na YouTubu in do leta 2018 je svojo klinično prakso in poučevanje ustavil ter izdal vplivno knjigo 12 pravil za življenje: protistrup za kaos. Po zdravstvenih težavah v letih 2019 in 2020 je izdal svojo tretjo knjigo Onkraj reda: 12 več pravil za življenje. Izstopil je iz univerze v Torontu in se vrnil k podcastom.

Tik preden je naznanil svoj odhod s Twitterja, se je Peterson odzval na videoposnetek na YouTubu z naslovom Jordan Peterson joče nad podnebnim aktivizmom, kjer je govoril o nesprejemljivi demoralizaciji mladih.

Jordan Peterson, Jordan B. Peterson
Novice Zakaj ima Jordan Peterson hišo polno sovjetske propagande
Jordan Peterson
Novice Kako je Jordan Peterson postal superzlobnež z nadnaravnimi močmi
Slavoj Žižek. Jordan Peterson.
Mnenja V klinču med Žižkom in Petersonom
Ne spreglejte