SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je guru mrtev ali meditira? Od odgovora je odvisno, kdo bo dobil 170 milijonov dolarjev.

2

termometer

Šri Ašutoš Maharadž je premožni verski voditelj iz mesta Džalandahara v indijski državi Pandžab, za katerega se sprašujejo, ali je umrl ali pa je morda le v stanju globoke meditacije.

Žena in sin indijskega guruja menita, da je ta umrl 29. januarja zaradi srčnega napada. Če bi to držalo, bi podedovala okoli 170 milijonov dolarjev oziroma 125 milijonov evrov.

Vendar pa pripadniki njegove "družbeno-duhovno-kulturne neprofitne organizacije" trdijo, da je premožni voditelj le v stanju globoke meditacije, imenovane tudi samadhi.

Privrženci verjamejo, da se bo vrnil v življenje "Na Himalaji, kjer so temperature pod ničlo, je meditiral več let in preživel, zato tudi to ni nič nenavadnega. Vrnil se bo v življenje, takoj ko bo začutil, da je pravi čas za to, mi pa bomo poskrbeli, da bo njegovo telo do takrat na varnem," pravijo njegovi privrženci, piše srbski Blic.

Policija je sicer potrdila, da je Maharadž umrl, vendar je vrhovno sodišče odločilo, da je vprašanje duhovno, zato se ni hotelo vmešavati. Družini zdaj ostaja le še možnost pritožbe, do odločitve pritožbenega sodišča pa bo telo guruja ostalo tam, kjer je – v zamrzovalniku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin