Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 8. 2012,
13.47

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Izrael

Natisni članek

Nedelja, 12. 8. 2012, 13.47

8 let, 3 mesece

Izrael bo državljane o morebitnem jedrskem napadu obvestil prek sporočila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Danes so izraelske oblasti preizkusile nov sistem obveščanja, potem ko je v javnosti odjeknila novica, da naj bi načrtovali napad na Iran.

Kot smo že pisali včeraj, naj bi izraelske oblasti razmišljale o napadu na Iran, zato so se izraelske oblasti odločile, da danes začnejo s preizkusom novega sistema obveščanja prek katerega bodo svoje državljane obvestili o morebitnem jedrskem napadu. Če bi se zgodilo, da bi Iran s svojim jedrskim orožjem napadel Izrael, bo ta svoje državljane o tem obvestil kar prek tekstovnih sporočil.

"Danes bomo začeli s preizkusom našega novega obveščevalnega sistema, s katerim bomo zaključili v četrtek," se je glasilo tekstovno sporočilo v hebrejščini, arabščini, angleščini in ruščini, ki so ga danes prejeli naročniki izraelskih mobilnih ponudnikov, Cellcom, Pelephone in Orange. Izraelske oblasti so prišle do ugotovitve, da bi bilo pri obveščanju prebivalstva o jedrskem napadu najbolj učinkovito pošiljanje tekstovnih sporočil.

Izrael je sicer prepričan, da Iran razvija jedrski program, ki ga namerava uporabiti v vojaških spopadih, vendar mednarodni skupnosti vztrajno zatrjuje, da ga razvija v miroljubne namene, čemur pa Izraelci niti malo ne verjamejo. Naslovnice izraelskih časopisov polnijo novice o napadu Izraela na Iran, zaradi česar se Izraelci bojijo, da bi jih Iran prehitel in napadel prvi. Mediji so povzeli trditve izraelskih uradnikov, da je vse pripravljeno za napad, tega pa Izrael še ni uradno potrdil.

Ne spreglejte