Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 10. 2018,
13.19

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

11

Natisni članek

Italija proračun Evropska komisija Angelo Ciocca

Sreda, 24. 10. 2018, 13.19

5 let, 5 mesecev

Italijanski evroposlanec potacal dokumente komisarja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

11

Italijanski evroposlanec Angelo Ciocca je takole patacal dokumente evropskega komisarja za gospodarstvo Pierra Moscovicija. | Italijanski evroposlanec Angelo Ciocca je takole potacal dokumente evropskega komisarja za gospodarstvo Pierra Moscovicija. | Foto Twitter

Italijanski evroposlanec Angelo Ciocca je takole potacal dokumente evropskega komisarja za gospodarstvo Pierra Moscovicija.

Foto: Twitter

Evropski poslanec iz vrst italijanske skrajno desne Lige je v torek s čevljem v roki potacal dokumente evropskega komisarja za gospodarstvo Pierra Moscovicija. Na ta način je protestiral proti odločitvi komisije, ki je zavrnila italijanski osnutek proračunskega načrta za prihodnje leto.

Evropska komisija je v torek prvič v zgodovini EU zavrnila proračunski načrt članice. Italiji je naložila, naj ustrezno spremenjen proračunski načrt posreduje v treh tednih.

Giuseppe Conte
Novice Bruselj: Odstopanja italijanskega proračuna so brez primere

Ob koncu novinarske konference v Strasbourgu, na kateri je komisija sporočila odločitev, je evroposlanec Angelo Ciocca v roko vzel čevelj in z njim tacal po dokumentih, ki jih je komisar uporabljal med dogodkom.

"Poteptal sem (s čevljem Made in Italy) goro laži, ki jih je Moscovici spisal proti naši državi. Italija si zasluži spoštovanje in ti evroimbecili morajo to razumeti. Ne bomo več sklanjali glave. Sem dobro naredil?" je tvitnil evroposlanec.

"Dogodek ... je grotesken," pa je v odzivu na Twitterju zapisal Moscovici. "Najprej se nasmehneš in mu zmanjšaš pomen, ker je absurden, nato se navadiš na tiho simbolično nasilje, potem pa se en dan zbudiš s fašizmom. Ostanimo budni. Demokracija je redka nagrada," je dodal.

Evropska komisija, EU, zastava
Novice Salvini po zavrnitvi italijanskega proračunskega načrta: Ničesar ne bomo spremenili
Ne spreglejte