Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2013,
17.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Indija posilstvo sojenje smrtna kazen

Sreda, 9. 1. 2013, 17.36

8 let

Indijski policisti naj bi mučili posiljevalce Indijke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na sojenju petrici, ki je obtožena posilstva 23-letnika, je eden izmed njihovih odvetnikov obtožil policiste, da so jih mučili, da bi hitreje zaključili primer.

Odvetnik Manohar Lal Sharma je policiste obtožil, da so obtožence mučili z železnimi palicami. Sharma je bil po lastnih navedbah izbran za zagovornika treh od petih obtoženih v primeru. Sodišče v New Delhiju naj bi uradno določilo njihove zagovornike v četrtek.

Sojenje bo potekalo pred naglim sodiščem Nato naj bi sojenje zaradi posilstva in umora študentke potekalo pred naglim sodiščem. Obtoženim, ki so do začetka sojenja zaprti v zloglasnemu zaporu Tihar v New Delhiju, sicer grozi smrtna kazen. Pri šestem osumljencu pa še zdaj preverjajo, ali je sploh polnoleten.

Trije se bodo izrekli za nedolžne Sharma je dejal, da so se njegove tri stranke izrekle za nedolžne. Indijski mediji pa poročajo, da sta ostala dva polnoletna obtoženca ponudila, da bosta nastopila kot obremenilni priči. S tem bi si lahko namreč zagotovila milejšo kazen. Državno tožilstvo pa je sporočilo, da so testi DNK potrdili, da so bili obtoženi udeleženi pri posilstvu in umoru.

"Moje stranke so bile med policijskim zasliševanjem brutalno mučene. Veliko tega, kar sedaj govori policija, je izmišljenega," je dejal Sharma. Policisti naj bi bili pod pritiskom, da čim hitreje rešijo primer. Sharma trdi, da so obtožene zasliševali več kot teden dni in da so jih pri tem pretepali z železnimi palicami. Odvetnik zato zahteva pravično sojenje pred sodiščem.

Le dva odvetnika sta se javila, da bi zagovarjala obtožene Med odvetniki v New Delhiju so se sicer razplamenele debate o tem, ali je zaradi same brutalnosti zločina sploh dopustno zagovarjati obtožene. V ponedeljek sta se na prvem zaslišanju obtoženih dva odvetnika javila, da sta pripravljena zagovarjati obtožene. Eden od njiju je bil Sharma.

Študentko je 16. decembra v New Delhiju na vozečem avtobusu posililo in z železnimi palicami mučilo več moških. Dva tedna kasneje je študentka podlegla poškodbam, primer pa je v Indiji sprožil množično ogorčenje in proteste, ki so se zavzemali za strožjo obravnavo spolnega nasilja.

Ne spreglejte