SiolNET. Novice Svet
1,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hude posledice silovite eksplozije na italijanski avtocesti #video

1,31

termometer

Huda prometna nesreča na avtocesti skozi Bologno, ki sta ji sledila niz eksplozij in zrušenje dela avtocestnega nadvoza, je zahtevala eno življenje. Umrl je 42-letni voznik cisterne z utekočinjenim plinom. Poškodovanih je 68 ljudi. Danes zjutraj so promet na odseku spet odprli, in sicer po nasprotnem smernem vozišču.

Danes po 9. uri zjutraj so upravljavci italijanskih avtocest sprostili promet na odseku, kjer se je včeraj malo pred 14. uro zgodilo trčenje tovornjaka s cisterno z utekočinjenim plinom.

Trčenje se je zgodilo na nadvozu avtoceste nad naseljem. Kot je razvidno s posnetkov prometnih kamer, se je voznik cisterne približeval stoječi koloni tovornjakov in brez zaviranja trčil v zadnjega od tovornjakov v koloni.

123 Novice Italijanska policija objavila posnetek eksplozije na avtocesti #video

Zaradi trka je najprej eksplodirala cisterna, požar je zajel še druga vozila v koloni, pa tudi vozila dveh avtosalonov pod avtocesto. Sledila je veriga eksplozij. Zadnja je bila tako silovita, da dela avtoceste ni več.

Tudi okoliške stavbe so eksplozije močno poškodovale. Italijanski mediji opisujejo večnadstropne objekte brez stekel, v prodajalnah avtomobilov pod avtocesto pa naj bi sila eksplozij podrla celo notranje stene.

Benetke Novice V beneški laguni trije mrtvi in več poškodovanih v dveh nesrečah bark

Poškodovanih je 68 ljudi, med njimi 14 huje. Nekatere zdravijo zaradi hudih opeklin. Eksplozije so poškodovale objekte v krogu več sto metrov od kraja nesreče. Drobci poškodovanih objektov in razbitih stekel so poškodovali več oseb.

Največ poškodovanih v bolnišnicah zdravijo zaradi različnih opeklin. Najhuje poškodovane, med njimi sta 31-letni policist in 17-letni bolgarski državljan, je danes obiskal tudi italijanski predsednik vlade Giuseppe Conte.

Policija in tožilstvo sta medtem že začela preiskavo nesreče.

Peter Pen Sportal Sreča v nesreči: Pen izgubil tla pod nogami in padel 17 metrov globoko

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin