SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaški specialci aretirali moškega, ki je streljal na sosede

4

termometer

Specialci so po 14 urah vdrli v stanovanje 60-letnega Bogdana Perovića, ki je s svojega balkona streljal na sosede. Na srečo ni bil nihče ranjen.

Bogdan Perović je po aretaciji, preden so ga odpeljali, po poročanju hrvaške spletne strani Slobodna Dalmacija vzklikal: "Nisem storil kaznivega dejanja." Perović naj bi bil sicer razjarjen zaradi igranja otrok pred stanovanjskim blokom, v katerem živi, eden od staršev pa se je želel z njim pogovoriti o napadu na eno od deklic, ko je začel streljati nanj in pozneje še po ulici.

14 ur zaprt v stanovanju Perović je streljal z balkona svojega pritličnega stanovanja, v katerem živi sam, za Jutarnji list pa so sosedje povedali, da gre za "bolno in konfliktno osebo". Zaradi nevarnih razmer je bila zaprta Washingtonova ulica v samem središču Splita, v bližini so bili v pripravljenosti reševalci, gasilci in policija. Na pomoč policiji sta prišla tudi specialna enota in policijski pogajalec, ki mu ni uspelo stopiti v stik s Perovićem. Peroviću so sestra in prijatelji celo svetovali, naj se preda policiji.

Policija bo več podrobnosti o incidentu objavila pozneje, vendar pa Jutranji list poroča, da naj bi posedoval pištolo, ki je bila nekoč očetova, ko se je boril v vojni.

Podoben dogodek s Perovićem že pred leti Po poročanju Jutarnjega lista to ni prvi takšen incident s Perovićem. Pred 12 leti je v istem stanovanju zaprl svojo bolno mater, ki je ni želel izpustiti na prostost kljub prošnjam svoje sestre. Tri dni je trajala kriza s talci, med katero je grozil z razstrelitvijo plinske bombe. Policija je tudi takrat vdrla v stanovanje in rešila njegovo mater.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin