SiolNET. Novice Svet
1,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hillary Clinton: Volitve sem izgubila tudi zaradi seksizma

1,78

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lanska demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton v svoji knjigi z naslovom Kaj se je zgodilo razglablja o razlogih za svoj poraz proti republikancu Donaldu Trumpu. Priznava, da je še pred koncem štetja glasov malce zadremala, ko se je zbudila, pa je bilo vzdušje v njenem štabu mračno.

Ameriški mediji so teden dni pred začetkom uradne prodaje knjige dobili nekaj odlomkov od založbe Simon & Schuster. Iz teh je razvidno, da je bilo več razlogov za njen poraz, med drugim tudi seksizem.

"Trump je vodil resničnostni šov"

Clintonova prevzema odgovornost za napake, med katerimi je bilo tradicionalno vodenje kampanje proti kandidatu, ki to ni bil. Sama je delala vse po pravilih, volivci pa so se odločili za kandidata, ki je vodil privlačnejši resničnostni šov, je poudarila.

Clintonova v knjigi omenja tudi svojega protikandidata v boju za demokratsko nominacijo, senatorja Bernarda Sandersa, ki je v kampanji napadal njen značaj, pa tudi direktorja FBI Jamesa Comeyja, ki je vodil preiskavo njene elektronske pošte.

Kritična je tudi do Obame

Med lastnimi napakami med drugim omenja dobro plačane govore na Wall Streetu po finančnem zlomu leta 2008, izjavo za ameriško mrežo CNN, da bo ukinila delovna mesta rudarjev, ker za to v ZDA zaradi globalizacije ni več prostora, in seveda odločitev, da bo na položaju državne sekretarke uporabljala zasebni strežnik elektronske pošte. Iz zadnjega je New York Times naredil zgodbo, ki so jo republikanci potisnili v uradno preiskavo.

V knjigi je zapisala tudi, da bi se predsednik ZDA Barack Obama moral ostreje odzvati na rusko vpletanje v ameriške volitve, ko so imele obveščevalne agencije že dovolj dokazov.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin