SiolNET. Novice Svet
0,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fajonova: Podatki o migracijah niso tako alarmantni, da bi bilo treba uvajati dodatne ukrepe

0,84

termometer

Podpis koalicijske pogodbe. Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec. | Podatki glede razmer na zahodnobalkanski poti po informacijah notranjega ministrstva niso tako alarmantni, da bi morali uvajati dodatne ukrepe, je slovenska ministrica zagotovila italijanskemu kolegu. | Foto: Bojan Puhek
Podatki glede razmer na zahodnobalkanski poti po informacijah notranjega ministrstva niso tako alarmantni, da bi morali uvajati dodatne ukrepe, je slovenska ministrica zagotovila italijanskemu kolegu. Foto: Bojan Puhek

Zunanja ministrica Tanja Fajon je danes v Bruslju z italijanskim kolegom Antoniem Tajanijem govorila o sodelovanju pri upravljanju migracij na zahodnobalkanski migracijski poti po vstopu Hrvaške v schengen. Zagotovila mu je, da podatki o migracijah niso tako alarmantni, da bi bilo treba uvajati dodatne ukrepe.

Fajonova in Tajani sta v luči njegovega obiska v Sloveniji, ki je predviden za sredino marca, govorila, kako bi lahko slovenska in italijanska policija pomagali pri soočanju z nezakonitimi migracijami na zahodnobalkanski migracijski poti, predvsem v luči hrvaškega vstopa v schengensko območje v začetku meseca.

Podatki glede razmer na zahodnobalkanski poti po informacijah notranjega ministrstva niso tako alarmantni, da bi morali uvajati dodatne ukrepe, je slovenska ministrica zagotovila italijanskemu kolegu.

Policija Novice Slovenski policisti izsledili državljana Litve, ki sta prevažala tujce

Slovenija pripravljena sodelovati z Italijo

Slovenija je po njenih besedah pripravljena sodelovati z Italijo pri zaščiti meje, da ne bi prišlo do zaostrovanja pri prehodu za potnike, ki uporabljajo schengenski prostor.

Za tesnejše sodelovanje s Slovenijo pri reševanju migrantske krize, zlasti pri upočasnitvi toka nezakonitih migracij na zahodnobalkanski poti, se je že sredi meseca zavzel italijanski notranji minister Matteo Piantedosi.

"S Slovenijo smo že vzpostavili plodne odnose pri razvoju preiskav in instrumentov za preprečevanje tihotapljenja na balkanski poti," je dejal. Ob tem pa je poudaril, da si Italija želi tudi okrepiti prizadevanja za vračanje migrantov, ki so nezakonito vstopili v Italijo.

Policija Novice Hrvat v kombiju prevažal 17 tujcev Policija Novice Drogiran 21-letnik s šestimi migranti v avtomobilu trčil v civilno vozilo policije Giorgia Meloni Novice Italijanska vlada omejila reševalne operacije nevladnih organizacij na morju Hrvaška policija Novice Hrvaški policisti našli trupla treh utopljenih migrantov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin