SiolNET. Novice Svet
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Drugi vesoljski sprehod razglasili za popoln uspeh #video

0,32

termometer

Po poročanju kitajske vesoljske agencije so kitajski astronavti uspešno končali svoj drugi vesoljski sprehod in se po šestih urah vrnili v notranjost vesoljske postaje. Agencija je podvig razglasila za popoln uspeh, saj je posadka opravila vse dodeljene naloge. 

Kitajska vesoljska agencija je drugi sprehod posadke astronavtov Shenzhou-12 razglasila za popoln uspeh, potem ko je tričlanska posadka v šestih urah zunaj modula uskladila in opravila vse dodeljene naloge, vključno z dvigom panoramske kamere, namestitvijo opreme za termično krmiljenje in postavitvijo drugih zunanjih prevoznih naprav.

Astronavt Nie Haisheng je v petek ob 8.38 odprl loputo kabine jedrnega modula Tianhe in v posebni vesoljski obleki, ki v prevodu pomeni ''letenje v vesolje'', skupaj s kolegom Liuom Bomingom zapustil modul ob 10.12. Trfetji član, astronavt Tang Hongbo, je ostal v Tianheju, da bi nadziral dejavnosti astronavtov v vesolju.

Po izstopu sta najprej namestila opornike in delovno ploščad za mehansko roko, s katero sta namestila črpalni komplet za termično krmiljenje, ki je osrednja oprema klimatskega sistema vesoljske postaje. Nato sta v bližini lopute namestila še panoramsko kamero za boljše fotografiranje vesolja. 

kitajski astronavt Novice Prvi vesoljski sprehod za kitajske astronavte uspešen #video

V modul sta se vrnila ob 14.33, uro pred načrtovanim rokom, in tako uspešno izvedla prvi tandemski vesoljski sprehod. Tričlanska posadka naj bi se na Zemljo vrnila sredi septembra.

  Planet 18 Planet TV Vstopnico za polet v vesolje mu je kupil oče #video Jeff Bezos Novice Jeff Bezos uspešno poletel v vesolje #video Julija Peresild Trendi Rusi izbrali zasedbo, ki bo snemala prvi film v vesolju Dolgi pohod-5b, raketa, izstrelitev Novice Ostanki kitajske rakete pristali v bližini Maldivov Kitajska raketa Novice Deli kitajske rakete bodo v prihodnjih dneh nenadzorovano padli na Zemljo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin