SiolNET. Novice Svet
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Desetletni žrtvi posilstva zavrnili splav

1,28

termometer

Indija, deklica
Foto: Reuters

Indijska javnost je ogoročena zaradi primera desetletne noseče deklice, žrtve posilstva, ki ji ne dovolijo, da bi opravila splav.

"Videli smo veliko primerov najstniških nosečnosti, ko so bila dekleta stara 14, 15 let, a to je prvi primer desetletnice," je za BBC o zgodbi, ki je te dni glavna v Indiji, povedal Mahavir Singh, predstavnik oblasti v zvezni državi Chandigarh.

Desetletnica je zanosila po tem, ko naj bi jo večkrat posilil sorodnik. Ta je trenutno v priporu in čaka sojenje. Indijsko vrhovno sodišče je konec julija zavrnilo peticijo, podano v njenem imenu, da bi ji dovolili opraviti splav.

Sodišče je odločilo, da je v 32. tednu nosečnosti prepozno, da bi varno opravili prekinitev nosečnosti. Indijski zakoni ne dovoljujejo prekinitev nosečnosti po 20. tednu, razen če sodnik potrdi, da je življenje mame ogroženo.

Pri posiljenih deklicah nosečnosti odkrijejo pozno

V zadnjih letih sodišča prejemajo vse več prošenj za prekinitev nosečnosti po 20. tednu, številna so od otroških žrtev posilstev. V večini teh primerov nosečnosti odkrijejo pozno, ker se deklice ne zavedajo, da so noseče.

V primeru desetletnice so njeno nosečnost odkrili šele pred tremi tedni, ko se je začela pritoževati zaradi bolečin v trebuhu. "Deklica sploh ne ve, kaj se ji dogaja," je za BBC povedala neimenovana oseba, ki desetletnico pozna. Njeni starši nosečnosti niso opazili, ker je deklica malce bolj okrogla, in si v svoji najhujši nočni mori niso predstavljali, da je pri desetih letih zanosila.

Deklici še vedno niso povedali, da je noseča. Dejali so ji, da ima v trebuhu velik kamen in da je njen trebuh večji zaradi tega.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 61
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin