Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2018,
8.18

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

koncert Milorad Dodik helikopter Ceca Ražnatović Banja Luka

Sreda, 3. 1. 2018, 8.18

6 let, 3 mesece

Je Ceca na koncert v Banjaluko priletela na račun davkoplačevalcev?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Srbska zvezdnica Svetlana Ražnatović Ceca spet dviguje veliko prahu. Potem ko je na družbenih omrežjih objavila posnetek vožnje s helikopterjem, so se v javnosti pojavila namigovanja, da je za njen prevoz iz Beograda v Banjaluko, kjer je nastopala za novo leto, poskrbela vlada Republike Srbske.

Video: YouTube


Po poročanju B92 je srbska turbofolk pevka Svetlana Ražnatović Ceca na enem od družbenih omrežij objavila posnetek poleta s helikopterjem, nad katerim je zapisala: "Prihajamo v Banjaluko." Pri tem je imela v mislih koncert, s katerim je v omenjenem mestu 31. decembra razveselila svoje oboževalce.

Vendar pa so poznavalci ob tem opazili, da Ceca z družino v Banjaluko ni potovala z zasebnim helikopterjem, ampak s helikopterjem vlade Republike Srbske.

Poslanci zahtevajo pojasnilo predsednika Dodika

Pojasnilo vlade Milorada Dodika o tem, ali je žena pokojnega srbskega paravojaškega voditelja Željka Ražnatovića Arkana, ki ga je haaško sodišče obtožilo vojnih zločinov v vojni na Balkanu, v Banjaluko res prišla z vladnim helikopterjem, so že zahtevali nekateri poslanci.

"Glede na to, da so se v medijih pojavili zapisi in fotografije, na katerih je razvidno, da je helikopter helikopterske službe Republike Srbske pevko Ceco Ražnatović pripeljal na nastop v nočni klub, ki je v lastništvu ljudi, ki so blizu Miloradu Dodiku, od vlade zahtevamo, da pojasni, kako bo upravičila stroške za omenjeni polet," so sporočili iz Stranke demokratičnega napredka.

Ceca obtožbe na svoj račun zanika in trdi, da je v Bosno in Hercegovino pripotovala na lastne stroške. | Foto: Reuters Ceca obtožbe na svoj račun zanika in trdi, da je v Bosno in Hercegovino pripotovala na lastne stroške. Foto: Reuters

Ceca: Letela sem zgolj nad Banjaluko

Medtem je Ceca trditve medijev že ostro zanikala. "To je neresnica. V Banjaluko sem prišla na svoje stroške in s svojim avtomobilom. Ker sem del sredstev dala v humanitarne namene, mi je moj dolgoletni prijatelj ponudil možnost, da si Banjaluko ogledamo iz zraka in da vidimo panoramo," je zatrdila pevka.

Njeno plat zgodbe so potrdili tudi v omenjeni helikopterski službi, kjer so zanikali, da bi prevoz Cece iz Beograda v Banjaluko naročil Dodik. "Zaradi lahke preverljivosti in dostopnosti podatkov o naših letih so trditve, da so bili 31. decembra naši helikopterji uporabljeni po ukazu predsednika Republike Srbske, zlonamerne," so sporočili.

Po atentatu na Đinđića v zaporu odsedela štiri mesece

Spomnimo, da je bila Ceca avgusta 2011 v Srbiji zaradi zlorabe položaja v primeru prodaje desetih nogometašev kluba FK Obilić in nedovoljenega posedovanja orožja obsojena na osem mesecev hišnega pripora. 

Še pred tem, marca 2003, so srbske oblasti Ceco spravile celo za rešetke, kjer je preživela štiri mesece. Obtožili so jo, da je sodelovala pri atentatu na srbskega premierja Zorana Đinđića in da je povezana z zemunsko mafijo. Obtožbe proti pevki so kasneje umaknili.

Ne spreglejte