Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2024,
10.12

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Euro 2024 Euro 2024 Nemčija nogomet Velika Britanija pivo pivovarna Laško

Ponedeljek, 17. 6. 2024, 10.12

1 mesec

Britanski portal Laško razglasil za najboljše pivo iz udeleženk Eura 2024

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45
Arsenal navijači pivo | V Pivovarni Laško so nad promocijo, čeprav je niso naročili, navdušeni.  | Foto Reuters

V Pivovarni Laško so nad promocijo, čeprav je niso naročili, navdušeni.

Foto: Reuters

Ustvarjalca vsebin na britanskem novičarsko-zabavnem portalu LADbible sta v petkovem videu, ki se je razširil po družbenih omrežjih, pivo znamke Laško Zlatorog razglasila za najboljše med 24 udeleženkami letošnjega evropskega prvenstva v nogometu v Nemčiji (Euro 2024). Laško je v finalu izbora premagalo ukrajinsko pivo Lvivske.

V videu Britanca poskusita 24 izbranih znamk piva iz 24 držav, ki se merijo na evropskem nogometnem prvenstvu. Najprej razvrstita znamke piva v vsaki od predtekmovalnih skupin, nato pa nadaljujeta turnir na izpadanje po sistemu, ki velja tudi na Euru 2024.

Laško Zlatorog Pivovarne Laško Union se na tem "prvenstvu piv" prebije do finala, kjer ga avtorja videa razglasita za najboljše evropsko pivo, ki je trenutno na voljo. Britanca ob pitju Laškega med drugim izjavita, da že dolgo nista okusila piva, ki bi ju tako sezulo. Na koncu še potožita, da Laškega ni mogoče kupiti v Veliki Britaniji in da sta ga z res velikimi težavami sploh dobila za namen snemanja prispevka. Pri tem ugotovita, da je bilo vredno vsakega truda.

Pivovarna Laško Union se je na svojih družbenih omrežjih na video odzvala z objavo, v kateri vse tiste, ki Laškega ne morejo kupiti v svoji državi, vabijo v Slovenijo, saj je tukaj tega piva na pretek. Letalske prevoznike so ob tem pozvali, naj zaženejo nove letalske linije za vse prihodnje navdušence nad pivom iz Laškega.

"Video nam je naredil res vrhunsko promocijo po svetu, čeprav ne gre za plačano objavo," je v sporočilu za javnost zapisala vodja blagovne znamke Laško v največji slovenski pivovarski družbi. Pri tem je izrazila veselje, da so v tujih medijih, še posebej ljubitelji piva Britanci, potrdili prepričanje pivovarne v lasti nizozemskega Heinekena, da v njej varijo "res kakovostno pivo".

Slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Lepa in čustvena gesta slovenskih nogometašev v spomin pokojnemu Matiji Šarkiću
Erik Janža, Eruo 2024
Sportal Erik Janža. Slovenski junak z neverjetno življenjsko zgodbo.
Vanja Drkušić
Sportal Vanja Drkušić: Če delaš pošteno in dobro, te mora nogomet nagraditi
Euro2024, škotska nogometna reprezentancam škotski navijači
Sportal Škoti s kilti, dudami in pivom zatresli München #video
Ne spreglejte