Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2024,
7.52

Osveženo pred

52 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,67
Jadrolinija Hrvaška trajekt

Natisni članek

Nedelja, 1. 9. 2024, 7.52

52 minut

Nova blamaža Jadrolinije: tokrat je vstopna rampa padla v morje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,67
Jadrolinija električni avtomobil volkswagen ID.7 | Težavam Jadrolinije zaradi starajoče se flote plovil ni videti konca. | Foto Gregor Pavšič

Težavam Jadrolinije zaradi starajoče se flote plovil ni videti konca.

Foto: Gregor Pavšič

Na trajektu Mljet, ki je v soboto zvečer plul iz Splita proti Supetru na Braču, je pred prihodom v pristanišče v morje padla vstopna rampa, poročajo hrvaški mediji. Poškodovanih na srečo ni bilo, vse potnike in avtomobile jim je uspelo evakuirati.

"Trajekt je iz Splita priplul okoli 21.55. Sedeli smo na pomolu in slišali glasen trk, nato pa zagledali val. Šli smo v pristanišče in videli, da je vstopna rampa spuščena že približno sto metrov od obale," je portalu Index.hr povedala bralka.

V Jadroliniji so za Index potrdili incident. "Zaradi tehnične težave z rampo je ladja Mljet izkrcala vsa vozila in potnike prek druge rampa v pristanišču Supetar, nihče ni bil poškodovan. Tehnično težavo odpravljamo. Linijo bo prevzel trajekt Hrvat," so pojasnili.

Trajekt Mljet je bil zgrajen leta 2014 v Uljaniku v Pulju. Gre za eno od štirih enakih ladij, zgrajenih za Jadrolinijo, poleg trajektov za Kornate, Brač in Krk, sprejme pa lahko 616 potnikov in 145 osebnih vozil, piše na spletni strani Jadrolinije.

Trajekt, Jadrolinija
Novice Huda nesreča trajekta na Lošinju, umrle tri osebe

Težave z rampo je imel tudi nadomestni trajekt

Tehnične težave z rampo je imel tudi trajekt Hrvat, ki ga je Jadrolinija pred desetimi dnevi poslala v Supetar. Po prihodu iz Supetra v Split namreč ni mogel spustiti klančine.

"Obveščamo vas, da se je posadka trajekta Hrvat, skladno z najnovejšimi varnostnimi navodili odločila za izkrcanje vozil v Splitu na drugi trajektni rampi. Tovrstno izkrcanje izvajamo iz previdnostnih razlogov do pregleda tehničnega delovanja sistema," so takrat sporočili iz Jadrolinije.

Jadrolinija električni avtomobil volkswagen ID.7
Avtomoto Okence Jadrolinije: "Kaj, električni avtomobil imate?" #foto
rampa
Novice Ker ni imel vozovnice za trajekt: Tako se je želel "prešvercati" na Vis #video
Ne spreglejte