Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2024,
17.12

Osveženo pred

38 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,21
Hrvaška Jadrolinija Lošinj trajekt

Natisni članek

Nedelja, 11. 8. 2024, 17.12

38 minut

Huda nesreča trajekta na Lošinju, umrle tri osebe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,21
Trajekt, Jadrolinija | Nesreče se je zgodila okoli 15.30. Gre za trajekt, ki bi moral ob 16. uri izpluti proti Zadru. | Foto STA

Nesreče se je zgodila okoli 15.30. Gre za trajekt, ki bi moral ob 16. uri izpluti proti Zadru.

Foto: STA

V Malem Lošinju na hrvaškem otoku Lošinj se je danes zgodila huda nesreča, v kateri so po navedbah policije umrli trije mornarji Jadrolinije, eden pa je huje poškodovan. Nesreča se je zgodila popoldne na trajektnem pomolu, po neuradnih informacijah pa se je zrušila vstopna rampa trajekta Lastovo, ki je ukleščila mornarje.

Kot je sporočila policija, je okoli 15.10 prejela obvestilo, da sta v pristanišču v Malem Lošinju umrli dve osebi, ena pa je bila poškodovana. Dodali so, da preiskava glede okoliščin dogodka že poteka.

Tudi pri hrvaškem ladijskem prevozniku Jadrolinija so potrdili, da sta umrla dva njihova mornarja s trajekta Lastovo in ne trije, kot so sprva navedli, eden pa je bil huje poškodovan.

Pri tem so družinam mornarjev izrazili globoko sožalje. "Jadrolinija je globoko pretresena zaradi tega neljubega dogodka," so sporočili po poročanju portala Index.

Kasneje je krvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo sporočilo, da so v nesreči umrli trije člani posadke trajekta, četrti pa je huje ranjen.

Zaliv Pupnatska luka na Korčuli
Novice Tako so si lastniki hišice na Korčuli prisvojili plažo

Dobro obveščeni vir je za časnik Večernji list povedal, da so mornarji po izkrcanju potnikov nekaj preverjali na vstopni rampi, preden bi na krov spustili nove potnike. Med tem početjem je rampa nenadoma padla in jih pokopala pod seboj.

Preživelemu mornarju so prvi na pomoč priskočili gasilci, ki so se znašli v bližini. Potegnili so ga iz morja, po besedah županje Malega Lošinja Ane Kučić pa so ga nato s helikopterjem prepeljali v bolnišnico na Reko.

Trajekt Lastovo vozi na liniji Zadar - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj in bi moral ob 16. uri izpluti proti Zadru. Jadrolinija je potnike obvestila, da je bil odhod trajekta iz Malega Lošinja odpovedan in da bodo vzpostavili povezavo iz pristanišča Premuda.

Trajekt je bil izdelan leta 1969 na Japonskem za japonskega naročnika, leta 1978 pa je postal del flote Jadrolinije. Dolg je skoraj 73 metrov in širok slabih 14 metrov, vstopna rampa pa je težka najmanj deset ton, še poroča Index.

 

 

Ne spreglejte