Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2023,
11.51

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34
izseljevanje Joe Biden Bela hiša agresija pes

Natisni članek

Četrtek, 5. 10. 2023, 11.51

9 mesecev, 3 tedne

Bidnov pes Commander zaradi agresivnega vedenja zapustil Belo hišo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34
Vojaki, vojska, pes, nemški ovčar | Fotografija je simbolična. | Foto Reuters

Fotografija je simbolična.

Foto: Reuters

Nemški ovčar ameriškega predsednika Joeja Bidna po imenu Commander je moral zapustiti Belo hišo, ker je ugriznil številne agente tajne službe in druge uslužbence, so v sredo sporočili iz Bele hiše. Pred kratkim so ameriški mediji poročali, da je bil vpleten v najmanj enajst incidentov z ugrizi, vendar se je izkazalo, da jih je bilo še več.

Dveletnega nemškega ovčarja družine Biden po imenu Commander (Poveljnik), ki se je v Belo hišo vselil leta 2021, so po poročanju ameriške televizije CNN začasno umaknili na neznano lokacijo, zdaj pa se bodo odločili, kaj storiti z njim.

"Predsedniku in prvi dami je zelo pomembna varnost vseh, ki delajo v Beli hiši, in tistih, ki ju vsak dan varujejo," je povedala tiskovna predstavnica prve dame ZDA Jill Biden.

Ugriznil najmanj 11 agentov

Ameriški mediji namreč poročajo, da je bil pes predsednika Bidna vpleten v več primerov agresivnega vedenja, kot je bilo znano do zdaj. Tajna služba je septembra priznala, da je ugriznil enajst njenih agentov, vendar je televizija CNN pred kratkim poročala, da je bilo dejansko število še višje in da je Commander večkrat ugriznil tudi druge uslužbence v Beli hiši.

Commander je sicer že drugi Bidnov pes, ki so ga zaradi agresivnega vedenja morali umakniti iz domovanja trenutnega ameriškega predsednika. Nemški ovčar Major je prav tako pogosto grizel uslužbence Bele hiše in člane osebja varnostnih služb, zato ga je družina Biden poslala k prijateljem v domači Delaware.

Agresivno vedenje psov v Beli hiši so novinarji in strokovnjaki v preteklosti večkrat pripisovali stresnim razmeram v uradni rezidenci predsednika ZDA v Washingtonu.

Pes
Novice Dva napada psov v Prekmurju: prvi poklal osem ovac, drugi napadel žensko
Biden
Novice Bidnov pes znova ugriznil tajnega agenta. To je že enajsti incident.
Ameriški bully XL
Novice Prepovedani pes: "Smrtno nevarna pasma, zlasti za otroke"
pes lajež
Novice Pes na Dolenjskem napadel deklico in jo ugriznil
Ne spreglejte