SiolNET. Novice Svet
0,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Beneški Veliki kanal obarvan v svetlo zeleno. So krivi aktivisti?

0,72

termometer

Benetke, zelena voda, kanal, aktivisti | Policija medtem preverja, ali bi lahko bila današnja akcija protest okoljskih aktivistov, je poročal lokalni časnik La Nuova Venezia. | Foto: Reuters
Policija medtem preverja, ali bi lahko bila današnja akcija protest okoljskih aktivistov, je poročal lokalni časnik La Nuova Venezia. Foto: Reuters

Odsek beneškega Velikega kanala se je danes obarval v svetlo zeleno barvo, zaradi česar je policija sprožila preiskavo. Prišlo je do ugibanj, da gre za podvig okoljevarstvenih aktivistov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nenavadno barvo vode v kanalu so prvi opazili lokalni prebivalci, je na Twitterju sporočil predsednik dežele Benečije Luca Zaia. "Sklican je nujni sestanek s policijo, da bi raziskali izvor tekočine," je dodal.

Italijanska gasilska služba je sporočila, da pomaga regionalni agenciji za varstvo okolja pri odvzemu vzorcev za analizo.

Snov, ki je v nedeljo obarvala odsek beneškega Velikega kanala v zeleno, je bila okolju nenevarno barvilo fluorescein, so danes potrdili strokovnjaki. 

To ni prvič, da se je beneški Canal Grande obarval v svetlo zeleno. Leta 1968 je argentinski umetnik Nicolas Garcia Uriburu med 34. beneškim bienalom s fluorescentnim barvilom obarval vodo Velikega kanala v zeleno, da bi spodbudil ekološko ozaveščenost.

Beneški bienale Trendi Rekord v Benetkah: na bienalu največ obiskovalcev do zdaj Beneški karneval Trendi Začetek beneškega karnevala zaznamovali s sprevodom mask in uličnih umetnikov #foto #video Benetke Novice Beneški kanali ostali brez vode #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin