Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 6. 2021,
15.36

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

Nizozemska kokain

Torek, 29. 6. 2021, 15.36

2 leti, 9 mesecev

v bližini letališča Schiphol zasegli skoraj tri tone kokaina in več kot enajst milijonov evrov gotovine

Amsterdamska policija z enim največjih zasegov kokaina v zgodovini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
Kokain | Nizozemska policija je pretekli teden na kmetiji v bližini amsterdamskega letališča Schiphol zasegla skoraj tri tone kokaina in več kot enajst milijonov evrov gotovine. | Foto Getty Images

Nizozemska policija je pretekli teden na kmetiji v bližini amsterdamskega letališča Schiphol zasegla skoraj tri tone kokaina in več kot enajst milijonov evrov gotovine.

Foto: Getty Images

Nizozemska policija je pretekli teden na kmetiji v bližini amsterdamskega letališča Schiphol zasegla skoraj tri tone kokaina in več kot enajst milijonov evrov gotovine. V povezavi z zasegom so doslej aretirali dve osebi, ki ostajata v priporu, je danes sporočila policija.

kokain
Novice 740 kilogramov kokaina na poti v Slovenijo, našli so ga med bananami #video

Pripadniki nizozemskih organov pregona so skoraj tri tone kokaina zasegli v četrtek na kmetiji v bližini kraja De Kwakel, ki leži nekaj kilometrov južno od letališča Schiphol. "Kokain bi na ulici dosegel vrednost 195 milijonov evrov," je navedla policija. "To je eden največjih zasegov v zgodovini amsterdamske policije," so dodali po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Zasegli so tudi 11,3 milijona evrov gotovine in več dragocenih predmetov, kot so draga vina, starodobno vozilo in knjigo o legendi boksa Mohamedu Aliju. Poleg tega pa še šest kosov orožja, strelivo in naprave za štetje denarja.

Med operacijo, ki je sledila dolgotrajni preiskavi, so enega osumljenca aretirali na posestvu, drugega pa kasneje v avtomobilu nedaleč stran, je navedla policija. 54- in 29-letnik ostajata v priporu. Obtožena sta trgovine z drogami, so dodali.

Na policiji so povedali, da je zaseženi kokain najverjetneje del južnoameriške mamilarske poti. Pričakujejo dodatne aretacije v zvezi s tem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na policiji so povedali, da je zaseženi kokain najverjetneje del južnoameriške mamilarske poti. Pričakujejo dodatne aretacije v zvezi s tem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Najverjetneje del južnoameriške mamilarske poti

Na policiji so povedali, da je zaseženi kokain najverjetneje del južnoameriške mamilarske poti. Pričakujejo dodatne aretacije v zvezi s tem. Nizozemska je postala glavna pot za tihotapljenje drog, predvsem kokaina, v Evropo, v glavnem prek največjega evropskega pristanišča v Rotterdamu.

Belgijska, nizozemska in nemška policija so februarja v racijah v nemškem Hamburgu in belgijskem Antwerpnu zasegle 23 ton kokaina, namenjenega na Nizozemsko. To je bil največji zaseg kokaina v Evropi doslej.

Radoje Zvicer
Novice Srbskega ljudožerca čuva Tito, ki je kokainski denar pral tudi prek Slovenije
Kokain
Novice V Italiji zasegli 400 kilogramov kokaina, namenjenih na Kosovo
droga balkan
Novice Pot droge čez Balkan: kdo so glavni igralci, ki obračajo milijarde?
Ne spreglejte