SiolNET. Novice Svet
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Aktivistke: "Rešila sem kraljevo ovco"

0,06

termometer

Aktivisti za pravice živali so sporočili, da so s kmetije v lasti britanskega kralja Karla III. odnesli tri jagnjeta. S posestva Sandringham v Norfolku naj bi jih odpeljali na varen kraj, da bi jih s tem po njihovem prepričanju zavarovali pred zakolom.

Iz skupine Animal Rising so sporočili, da so njihove aktivistke v sredo okoli 20. ure po krajevnem času odnesle tri jagnjeta s kmetije Appleton. Pri skupini so zatrdili, da so bila jagnjeta namenjena za zakol.

Posnetki, ki jih je objavila skupina, prikazujejo tri ženske v rožnatih majicah, ki se sprehajajo med ovcami na polju in nalagajo jagnjeta v zadnji del vozila.

"Kot vsi drugi tudi živali želijo živeti varno življenje, ne da bi jih izkoriščali," je povedala Sarah Foy iz Animal Rising.

Jagnjeta so poimenovali Sooty, Sunny in Sammy ter jih odpeljali na "varno mesto", je še povedala 23-letna aktivistka, ki se je danes zjutraj skupaj s somišljenicama pri gradu Windsor blizu Londona predala policiji. Pri tem so nosile napis "Rešila sem kraljevo ovco" in "Tako imamo radi živali".

Policija je potrdila, da so tri ženske, stare med 20 in 30 let, prostovoljno obiskale policijsko postajo v Sloughu in bile aretirane zaradi suma tatvine. Skupina Animal Rising pa je na svoji spletni strani še zapisala, da je bila tokratna akcija prvo odmevnejše reševanje živali to poletje.

Kralj Karel III. s prestolonaslednikoma Trendi Britanski kralj kronanje zaznamoval tudi s fotografijo s prestolonaslednikoma #foto Andrew Lloyd-Webber Trendi Skladatelj razjasnil identiteto moža, ki je na kronanju sedel poleg njega Planet 18 Planet TV "Nisi moj kralj" #video Koncert po kronanju kralja Karla III. Trendi Princ William s svojim govorom očeta ganil do solz, jokala je tudi kraljica #video princ Harry Novice Harry po kronanju hitro nazaj v ZDA Kronanje Trendi Princ Louis znova pritegnil pozornost: kaj vse je počel med kronanjem? Nataša Pirc Musar Trendi Pirc Musarjeva prispela v London #video kronanje Trendi Hrvaško vino in trajnostno cvetje na kronanju Karla III. #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin