SiolNET. Trendi Svet znanih
1,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Britanski kralj kronanje zaznamoval tudi s fotografijo s prestolonaslednikoma #foto

1,49

termometer

Kralj Karel III. s prestolonaslednikoma | Ob kralju na obeh straneh stojita William in George in se smehljata. | Foto: Reuters
Ob kralju na obeh straneh stojita William in George in se smehljata. Foto: Reuters

Britanski kralj Karel III. je svoje kronanje zaznamoval tudi z novo fotografijo, na kateri pozira skupaj s svojima prestolonaslednikoma. Fotografija Karla, njegovega sina princa Williama in vnuka princa Georgea je bila posneta v Buckinghamski palači na dan kronanja pred tednom dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kralj sedi v sredini na prestolu, ki je bil leta 1902 izdelan za prihodnjega kralja Jurija V. in kraljico Marijo za uporabo ob kronanju kralja Edvarda VII. in je bil uporabljen tudi v ozadju pri kronanju kralja Jurija VI. leta 1937.

V rokah drži vladarsko kroglo in žezlo s križem

Karel III. in kraljica Camilla sta lani v Westminstrski dvorani uporabljala prestolonasledniški stol za sprejem nagovorov obeh domov parlamenta.

Kralj je upodobljen v oblačilu posesti in cesarski državni kroni, v rokah pa drži vladarsko kroglo in vladarsko žezlo s križem. Ob njem na obeh straneh stojita William in George in se smehljata.

Buckinghamska palača je v petek objavila še eno fotografijo, ki prikazuje Karla in njegovo ženo, kraljico Camillo, s častno stražo in prisotnimi damami. Fotografije je posnel Hugh Burnard, ki je leta 2005 posnel tudi poročne fotografije sedanjega kraljevega para, še poroča dpa.

Karel III. in njegova žena, kraljica Camilla, s častno stražo in prisotnimi damami | Foto: Reuters Karel III. in njegova žena, kraljica Camilla, s častno stražo in prisotnimi damami Foto: Reuters

Preberite tudi:

Juan Carlos in Sofia Novice Dokumentarec razkriva: španski kralj naj bi imel na tisoče ljubic Norveški kralj Harald Trendi Norveški kralj zaradi okužbe znova v bolnišnici Koncert po kronanju kralja Karla III. Trendi Princ William s svojim govorom očeta ganil do solz, jokala je tudi kraljica #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin