Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 5. 2023,
19.08

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

9

Natisni članek

Španija Juan Carlos I.

Petek, 12. 5. 2023, 19.08

11 mesecev, 2 tedna

Dokumentarec razkriva: španski kralj naj bi imel na tisoče ljubic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

9

Juan Carlos in Sofia | Juan Carlos in Sofia sta poročena od leta 1962. V tem času naj bi jo prevaral z več tisoč ženskami. | Foto Guliverimage

Juan Carlos in Sofia sta poročena od leta 1962. V tem času naj bi jo prevaral z več tisoč ženskami.

Foto: Guliverimage

Nekdanji španski Juan Carlos, ki že nekaj let živi v izgnanstvu v Združenih arabskih emiratih, naj bi imel v svojem življenju na tisoče ljubic. To je eno od razkritij dokumentarnega filma televizije Sky, ki bo premierno predstavljen 21. maja letos.

"Juan Carlos – ljubezen, denar, izdaja" (v izvirniku: Juan Carlos – love, money, betrayal). Takšen je naslov dokumentarnega filma o 85-letnem Juanu Carlosu. Ta je bil španski kralj od novembra 1975 do junija 2014, ko je prestol prepustil svojemu sinu Felipeju. Od takrat velja v Španiji za nekakšnega upokojenega kralja, piše nemški Bunte.

Leta 2020 je Juan Carlos, ki ima po navedbah New York Timesa pod palcem 1,8 milijarde evrov, zaradi vpletenosti v korupcijski škandal odšel v izgnanstvo v Abu Dabi v Združenih arabskih emiratih. Zaradi španske ustave nekdanjega kralja zaradi domnevnih koruptivnih dejanj ne morejo kazensko preganjati.

Poleg korupcijskih škandalov dokumentarec razkriva tudi spolno življenje nekdanjega španskega kralja. Ta je od leta 1962 poročen s Sofio, ki prihaja iz grške kraljeve družine. V zakonu so se jima rodili trije otroci: sin Felipe (ki je zdaj španski kralj Filip VI.) ter hčerki Elena in Christina.

Ta zakon naj bi že kmalu propadel, a sta Juan Carlos in Sofia na papirju še vedno zakonski par. "Sofía je morala veliko potrpeti. Natančnega števila ni, a menda je imel na tisoče ljubic," v dokumentarcu pravi španska raziskovalna novinarka Rebeca Quintans Lopez. Sofia naj bi svojega moža celo zasačila, ko je bil v postelji z drugo žensko.

španska monarhija
Novice Španska monarhija – da ali ne?
Juan Carlos I.
Novice Kam je izginil nekdanji kralj Španije?
Trendi Nekdanji španski kralj Juan Carlos odhaja v izgnanstvo #video

 

Ne spreglejte