Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 7. 2021,
9.47

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59

12

Natisni članek

okužba cepljenje cepivo Slovenija Koronavirus

Torek, 13. 7. 2021, 9.47

2 leti, 9 mesecev

Znani so novi podatki: toliko okužb smo potrdili v ponedeljek #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59

12

V ponedeljek smo v Sloveniji ob 1.846 PCR-testih potrdili 84 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 4,6 odstotka in je precej višji kot dan pred tem, ko je znašal 2,1 odstotka. Včeraj zaradi koronavirusne bolezni ni umrl nihče. 

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, so poleg 1.846 PCR-testov opravili še 25.531 hitrih testov. Vse pozitivne rezultate hitrih testov potrjujejo s PCR-testiranjem. V državi je trenutno aktivnih 610 primerov okužbe. Na 100.000 prebivalcev je bilo v zadnjih 14 dneh potrjenih 28 primerov okužb, sedemdnevno povprečje okužb pa znaša 59.

V bolnišnicah se zdravi 39 bolnikov, od tega deset oseb potrebuje intenzivno oskrbo.

Za primerjavo, pretekli ponedeljek je bilo potrjenih kar 36 primerov manj kot tokrat, ko je bilo pozitivnih 84 PCR-testov. 

Minuli teden je v Sloveniji znova začelo naraščati število okužb z novim koronavirusom. Potrdili so 390 novih primerov, kar je skoraj dvakrat toliko kot v tednu prej. Umrlo je pet bolnikov z boleznijo covid-19.

Pretekli teden je v Sloveniji znova začelo naraščati število okužb z novim koronavirusom. Potrdili so 390 novih primerov, kar je skoraj dvakrat toliko kot v tednu prej. Umrlo je pet bolnikov z boleznijo covid-19.

Cepljenje v ZDA
Novice Cepljenje z različnimi cepivi? Beovićeva in Štrukelj pojasnjujeta dileme. #video
Covid-19, cepivo, cepljenje
Novice Kaj so vam zamolčali slovenski zdravniki, ki so proti cepljenju

Rektor ljubljanske univerze študente pozval k cepljenju

Po vladnih podatkih je z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 doslej cepljenih 840.978 oseb oz. 48 odstotkov prebivalcev, starejših od 18 let. Z vsemi odmerki cepiva pa je cepljenih 739.061 oseb oz. 43 odstotkov polnoletnih prebivalcev.

"V času, ko se nam očitno približuje četrti val epidemije in ko smo v negotovosti, kako bosta potekala šolsko in študijsko leto, je še posebej pomembno, da bi se cepilo dovolj veliko število ljudi, vključno s študenti," je v izjavi za javnost izpostavil novoizvoljeni rektor ljubljanske univerze Gregor Majdič, ki bo mandat prevzel s pričetkom novega študijskega leta 1. oktobra. Ob tem je dodal, da se zaveda dvomov, "a kakorkoli obrnemo, je ta trenutek cepljenje edini ukrep, s katerim lahko resnično zaustavimo epidemijo in preprečimo nov jesenski val bolezni".

Predstojnik Kliničnega oddelka za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni Pediatrične klinike UKC Ljubljana Tadej Battelino pa je v današnji v izjavi poudaril pomen cepljenja za tiste, ki se sami ne morejo cepiti. V svojem poklicnem življenju se Battelino srečuje s težko kronično bolnimi otroci, mladostnicami in mladostniki, mladimi odraslimi in njihovimi družinami. Da se jih zaščiti, je pomembno, da se cepi čim več ljudi.

cepivo Johnson & Johnson
Novice Novo opozorilo o neželenih učinkih cepiva Johnson & Johnson
Plaža
Novice Vse več okuženih dijakov, ki so se vrnili iz Španije, nekateri že odšli na Hrvaško #video
Ne spreglejte