Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2019,
18.22

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

14

Natisni članek

Prekmurje vrtec otrok zloraba

Petek, 22. 3. 2019, 18.22

5 let, 1 mesec

Zloraba otrok: vzgojitelj na Goričkem božal in poljubljal otroke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

14

V Prekmurju policisti preiskujejo nov primer domnevne pedofilije. Vzgojitelj vrtca na Goričkem naj bi se otrok dotikal na neprimeren način, jih božal in poljubljal po trebuhu.

Novice Mariborski zobozdravnik med puljenjem zoba spolno zlorabil pacientko #video

Starši so postali pozorni, ko več deklic ni želelo več obiskovati vrtca. Policija domnevno zlorabo že preverja. Nov primer spolnega nasilja je izbruhnil manj kot dva meseca po razkritju, da je 23-letni Prekmurec zlorabil svojo 13-letno nečakinjo, ki jo je prvič posilil že pri osmih letih.

Sprememba v vedenju je lahko prvi pokazatelj, da je otrok žrtev spolnega napada

Tina Kralj, specializantka psihoanalitične psihoterapije, je za Planet dejala, da moramo otroku ob njegovi spovedi ponuditi zaščito. Naprej, da ga fizično odstranimo od nevarnega kraja, zato, da mu povrnemo občutek varnosti, ki je bil izgubljen. Dodaja tudi, da se moramo z otrokom pogovoriti in prisluhniti njegovim potrebam in željam.

otrok | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

V zadnjem primeru domnevnega spolnega nasilja nad vrtčevsko deklico, ki je pretresel Pomurje, naj bi se pomočnik vzgojiteljice neprimerno dotikal varovanke. Policisti na policijski upravi Murska sobota so potrdili, da so prejeli prijavo, zadeva je zdaj v fazi preiskave. Predčasni in nepravilni sklepi v zvezi s to zadevo lahko pomenijo nepopravljivo škodo za vse vpletene, so zapisali.

S primerom so seznanjene pristojne institucije, tudi center za socialno delo in inšpektorat za šolstvo. A ker naj bi obtožbe zoper zaposlenega kazale trhle temelje, vodstvo šole do konca preiskave in ugotovitev institucij izjav ne daje.

Starši prek otroka ne smejo reševati svoje stiske

To pa ni edini tovrstni primer. Januarja letos je odmeval primer spolne zlorabe mladoletne osebe. Storilec, 23-letni moški, naj bi zlorabil svojo 13-letno nečakinjo, in to že drugič. Prvič naj bi ob spolni zlorabi žrtev štela le osem let.

Vzgoja, otrok, mama | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ko zlorablja oseba, ki ji otrok zaupa, to žrtvi prinaša sporočilo, da je svet nevaren. Kraljeva poudarja, da moramo v takšnih primerih otroku pustiti, da sam izrazi, kaj potrebuje zato, da znova dobi zaupanje v svet. Poudarja tudi, da se starši velikokrat odzovejo tako, da stopijo v obrambo in zanikanje. Dejala je, da moramo otroku prisluhniti, saj je njegova resnica vedno absolutna.

zdravnik halja
Novice Zdravniku za otipavanje mladoletnice 18-mesečna pogojna zaporna kazen #video

 

Ne spreglejte