Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2019,
17.38

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

6

Natisni članek

Maribor spolna zloraba zobozdravnik

Petek, 15. 3. 2019, 17.38

5 let, 1 mesec

Mariborski zobozdravnik med puljenjem zoba spolno zlorabil pacientko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

6

Po nedavnem razkritju spolnega nadlegovanja 16-letnice v Lenartu se bo moral še en zdravnik zagovarjati na sodišču zaradi spolne zlorabe. Mariborski zobozdravnik naj bi se med puljenjem zoba drgnil ob omamljeno pacientko in ji roko tiščal na svoje golo spolovilo. Od silnega vznemirjenja pa ji izpulil še napačen zob.

Novice Zakaj zdravnika, ki je zlorabil 16-letnico, ni prijavila zastopnica pacientovih pravic #video

"Med posegom je vzel mojo roko in jo položil na svoje golo spolovilo. Sočasno mi je izpulil zob. Izpljunila sem ga in vstala, on pa me je dvignil in držal v zraku," tako se svojega obiska pri zobozdravniku spominja danes 33-letna Mariborčanka.

Njo spolno nadlegoval, njeno sestro posilil

Katastrofalno izkušnjo izpred treh let v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca je zaupala časniku Večer. Da je zgodba še bolj nenavadna, se je oglasila tudi sestra dvojčica žrtve, da jo je isti zobozdravnik celo posilil.

Zobozdravnika danes ni v službi. Mariborčani so pretreseni.

"Prišla sem zaradi neznosnega zobobola," je zgodbo razkrila ena od dvojčic. Zobozdravnik je ocenil, da je treba zob izpuliti, in medtem ko je čakal, da je pri pacientki učinkovala anestezija, se je začel čez hlače drgniti po spolovilu. Želela je vstati in oditi, a je jo pritisnil nazaj na stol ob zagotovilu, da bo odnehal. A ni. Med puljenjem zoba jo je prijel za roko in jo položil na svoje golo splovilo.

Zdenka Čebašek Travnik, predsednica Zdravniške Zbornice Slovenije je dejala, da meni, da je takih primerov še več, a žrtve o tem ne spregovorijo. "Ne spregovorijo pa niti tisti, ki so vedeli za žrtve, pa bi lahko sami prijavili ravnanja zdravniški zbornici in organom pregona, ki so upravičeni za raziskavo na tem področju," je pojasnila.

Asistentka čakala pred vrati

Zobozdravnikova asistentka je bila med nadlegovanjem pacientke medtem ves čas zunaj. Po koncu je žrtev sporočila svoji dvojčici, kaj se je zgodilo. Med pričanjem o pristnosti SMS-sporočila na sodišču se je ta zlomila in povedala, da je bila tudi sama žrtev tega istega stomatologa. V zdravstvenem domu o domnevnem posilstvu ne vedo nič.

Konrad Kuštrin, predsednik Fidesa - sindikata zdravnikov in zobozdravnikov, meni, da obstaja popolnoma jasna odgovornost za tovrstne odklone in neprimerno vedenje, zato mora biti pravici zadoščeno.

Medtem pa zobozdravnik še opravlja delo. Po internem strokovnem nadzoru bodo ukrepali glede na ugotovitve.

zdravnik halja
Novice Zdravniku za otipavanje mladoletnice 18-mesečna pogojna zaporna kazen #video
Ne spreglejte