SiolNET. Novice Slovenija
2,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Življenjsko ogroženi bolniki iz hrvaške Istre se bodo zdravili v Izoli

2,36

termometer

Splošna bolnišnica Izola
Foto: STA

V hrvaškem Umagu so sredi tedna predstavili protokol čezmejnega prevoza življenjsko ogroženih bolnikov. Skladno z njim bodo v izolski bolnišnici od 1. julija sprejemali življenjsko ogrožene bolnike iz severnega dela hrvaške Istre.

V okviru čezmejnega projekta Emergency EuroRegion, ki spada pod okrilje programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška 2014-2020, bodo tako od 1. julija potekale pilotne aktivnosti, v okviru katerih bodo odpravili pomanjkljivosti protokola ter ga nato vpeljali v redne delovne procese partnerskih ustanov, so pojasnili v Splošni bolnišnici Izola.

V okviru omenjenega projekta so tudi že predali novo reševalno vozilo, ki ga je kupil zavod za nujno medicinsko pomoč Istarske županije za svojo izpostavo v Umagu, so še navedli v bolnišnici.

bolnišnica Izola Novice Podatki o zdravstvenem stanju Primorcev so bili dostopni kar prek Googla Splošna bolnišnica Izola Novice V Google si moral vtipkati le "ime priimek HIV SB Izola"

Izola bližje od puljske bolnišnice

Po poročanju hrvaškega spletnega portala Index.hr bo vse stroške nujnega zdravljenja življenjsko ogroženih bolnikov iz severnega dela hrvaške Istre v izolski bolnišnici kril hrvaški zavod za zdravstveno zavarovanje. Hrvaški partnerji so se za vstop v projekt odločili, ker je Umag od najbližje hrvaške bolnišnice v Pulju oddaljen uro vožnje.

Z izboljšanjem nujne medicinske pomoči na čezmejnem območju bodo tako lahko v prvi vrsti pomagali srčnim bolnikov, katerih življenje bi bilo sicer ogroženo oz. bi brez bolnišnične obravnave v 90 minutah lahko utrpeli trajno invalidnost, so na omenjenem portalu povzeli besede predstavnika zavoda za nujno medicinsko pomoč Istarske županije Srđana Jerkovića.

izolska bolnišnica Novice V izolski bolnišnici pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo zdravstvo Novice Lažna zdravnica iz Izole v trboveljski bolnišnici delala s ponarejeno diplomo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin