SiolNET. Novice Slovenija
0,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V izolski bolnišnici pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo

0,44

termometer

izolska bolnišnica
Foto: STA

V Splošni bolnišnici (SB) Izola je pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete. Njen mentor je opazil, da ima pomanjkljivo znanje, in obvestil zdravniško zbornico. Policija o zadevi vodi predkazenski postopek, poroča POP TV.

Lažna zdravnica se je s ponarejeno diplomo brez težav vpisala v register pri zdravniški zbornici in izpolnila vlogo za opravljanje pripravništva, nato pa je v izolski bolnišnici dobila službo kot zdravnica. Njen mentor je opazil, da ne dohaja kolegov in ne zna osnov, ki bi se jih naj naučila na medicinski fakulteti. O tem so obvestili zbornico, ki je preverila njeno diplomo.

"Drži, Splošna bolnišnica Izola je v njenem delu opazila velike pomanjkljivosti v znanju," je povedala vršilka dolžnosti pomočnice direktorja za pravne zadeve v SB Izola Mojca Tušek. "Zdravniška zbornica Slovenije je po tem sprejela vse nadaljnje postopke in kmalu sporočila, da prekinja to odločno," je še dodala.

Zdravstvo. Zdravnik. Oprema. Foto: Thinkstock Na zdravniški zbornici so za POP TV pojasnili, da so bili 2017 res obveščeni o tem primeru in da so takoj začeli z obnovo postopka. Ta je pokazal, da se je oseba na pripravništvo prijavila s ponarejeno diplomo domnevno mariborske fakultete. Po neuradnih informacijah tam sploh ni študirala.

Pred tem naj bi delala kot medicinska sestra, tudi v bolnišnici Izola, česar pa tam niso mogli potrditi. Zdaj v izolski bolnišnici ne dela več, ne kot zdravnica ne kot medicinska sestra, je potrdila Tuškova.

Na zdravniški zbornici so še pojasnili, da morajo sedaj vsi novi člani pokazati originalne listine o izobrazbi. O primeru sicer niso obvestili ministrstva za zdravje in medicinske fakultete, so ga pa prijavili policiji.

Policija je za POP TV potrdila, da o zadevi vodi predkazenski postopek, ki je v zaključni fazi. Za kaznivo dejanje ponarejanja listin je predpisana kazen do dveh let zapora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 30
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin