Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
7.40

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

letalske povezave Letališče Jožeta Pučnika letala

Nedelja, 29. 10. 2023, 7.40

6 mesecev

Zimska sezona na brniškem letališču: kakšne so spremembe?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
letališče Jožeta Pučnika Ljubljana | V Fraportu Slovenija so že razkrili tudi dve novosti za poletni vozni red. | Foto STA

V Fraportu Slovenija so že razkrili tudi dve novosti za poletni vozni red.

Foto: STA

Ljubljansko letališče je danes vstopilo v zimsko sezono. V njej bo s 15 rednimi prevozniki ponujalo neposredne lete na 18 destinacij. V primerjavi z lansko zimsko sezono so dodali povezave v Luksemburg, Skopje in Prištino, prvič bodo na voljo leti prevoznika British Airways na londonski Heathrow.

Nedavno vzpostavljeni leti Luxaira v Luksemburg in Wizz Aira v Skopje bodo na voljo tudi v zimski sezoni. Prvič bodo pozimi potniki za letenje v London lahko izbrali tudi lete prevoznika British Airways na letališče Heathrow. V britansko prestolnico sicer letita tudi nizkocenovnika EasyJet (na letališče Gatwick) in Wizz Air (na Luton), so sporočili iz družbe Fraport Slovenija, ki upravlja letališče.

Fox Aviation
Avtomoto Nova letalska družba: registracija v Sloveniji, lastnik Beograjčan

Pogostost letov se v primerjavi z lansko sezono povečuje na povezavah v Istanbul, Dubaj, Zürich in Beograd. Prevoznik Turkish Airlines bo v Istanbul prvič po letu 2006 v zimski sezoni spet letel dvakrat dnevno. Lufthansa bo ohranila frekvence letenja iz prejšnje zimske sezone, torej enkrat dnevno v München, a bo na tej liniji ponudila več sedežev, in dvakrat dnevno v Frankfurt, kamor bodo na voljo tudi zgodnji jutranji leti.

Flydubai dnevno v Dubaj

V zimski sezoni bo z ljubljanskega letališča tako Air France enajstkrat tedensko letel v Pariz, Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico, Air Serbia devetnajstkrat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Niš, British Airways štirikrat tedensko na London Heathrow, Brussels Airlines štirikrat tedensko v Bruselj, EasyJet petkrat tedensko na London Gatwick, Flydubai dnevno v Dubaj, GP Aviation pa dvakrat tedensko v Prištino.

Željko Mitrović
Novice Srbski Air Pink načrtuje nizkocenovne lete

LOT Polish Airlines bo dnevno letel v Varšavo, Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München, Luxair dvakrat tedensko v Luksemburg, Swiss Airlines dvanajstkrat tedensko v Zürich, Transavia štirikrat tedensko v Amsterdam, Turkish Airlines dvakrat dnevno v Istanbul, Wizz Air pa dvakrat tedensko na London Luton in trikrat tedensko v Skopje.

Novosti: leti v Rigo, dvakrat na dan do Münchna

Zimski vozni red bo veljal do 30. marca prihodnje leto. V Fraportu Slovenija so že razkrili tudi dve novosti za poletni vozni red. Maja bo prevoznik AirBaltic predstavil novo povezavo v Rigo, ki bo po navedbah Fraporta za potnike zanimiva kot končna destinacija in odskočna deska v Skandinavijo. Lufthansa pa bo povezavo z Münchnom okrepila z dodatnim dnevnim letom, tja bo torej mogoče leteti dvakrat na dan.

Wizz Air
Novice Nova destinacija: Wizz Air bo dvakrat na teden letel iz Ljubljane v to mesto

Leti v Luksemburg so posledica državne spodbude, ki jo je Luxair prejel v okviru prvega javnega razpisa za večjo letalsko povezljivost. AirBaltic, ki bo od maja z Brnika letel v Rigo, pa je bil izbran na drugem razpisu.

Ministrstvo za infrastrukturo je v petek objavilo še tretji javni razpis za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije, za kar je v letih 2023, 2024 in 2025 skupno na voljo 16,8 milijona evrov subvencij.

easyJet
Novice EasyJet v naročilo 157 Airbusovih letal
Ne spreglejte