Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 2. 2024,
6.24

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

ukrepi Stranka Klemen Žibert Tanja Fajon SD

Torek, 6. 2. 2024, 6.24

2 meseca, 3 tedne

Žibert se bo zagovarjal pred vodji lokalnih odborov stranke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89
Klemen Žibert, Volitve za predsednika SD | Po današnjem sestanku naj bi bilo bolj jasno, ali bo vodstvo stranke članstvo prepričalo s svojimi pojasnili. | Foto Ana Kovač

Po današnjem sestanku naj bi bilo bolj jasno, ali bo vodstvo stranke članstvo prepričalo s svojimi pojasnili.

Foto: Ana Kovač

V SD, kjer vre zaradi domnevno spornega nakupa prostorov za potrebe sodišč, bodo tudi danes pretresali nadaljnje korake. Predsedstvo SD bo po informacijah STA na dopisni seji odločalo o sklicu konference, najvišjem organu med kongresoma. Teren stranke na srečanju z generalnim sekretarjem pričakuje pojasnila tudi o njegovi vlogi pri poslu.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je sicer na ponedeljkovem sestanku premierju Robertu Golobu ponudila svoj odstop. Strinjala sta se, da ministrica ostaja na položaju, dokler bo treba, da se zadeva resnično razčisti, predvidoma dva do tri tedne, je ministrica pojasnila v oddaji Marcel na Televiziji Slovenija. Medtem odziv predsednika vlade še pričakujemo, v SD, kjer so ministrici podporo že odrekli, predsednika vlade pa večkrat pozvali, naj predlaga njeno razrešitev, pa v teh dneh vlada vse več napetosti in nezadovoljstva.

Pojasnila o dogajanju v stranki na današnjem popoldanskem sestanku z generalnim sekretarjem Klemnom Žibertom tako pričakujejo tudi predstavniki občinskih organizacij. Nekateri so v pogovorih za STA v ponedeljek izrazili pričakovanje, da bo Žibert poleg okoliščin glede domnevnega vpletanja v posel nakupa stavbe na Litijski cesti v Ljubljani pojasnil tudi očitke glede nepremičnin v lasti njegove družine.

Opozorili so tudi, da je za dogajanje v stranki poleg generalnega sekretarja objektivno odgovorna tudi predsednica SD Tanja Fajon. Nekdo od njiju bi za dogajanje moral prevzeti odgovornost, so ocenili nekateri sogovorniki. 

Še prej bo na dopisni seji predsedstvo SD odločalo o sklicu konference, ki je najvišji organ stranke med dvema kongresoma. Konferenca bi po načrtih potekala prihodnji ponedeljek, kakšni sklepi bi utegnili biti na mizi, bo bolj jasno po sredinem sestanku vodstva stranke s premierjem Golobom. Ne glede na izplen pa je pričakovati, da bo članstvo na konferenci pretresalo tako prihodnost stranke kot nadaljnjo pot v koaliciji.

Dominika Švarc Pipan
Novice Švarc Pipanova premieru ponudila odstop
Tanja Fajon
Novice Fajonova: Če bo Golob vztrajal, se bomo morali pogovoriti o zaupanju
Tanja Fajon
Novice SD poslala odziv Golobu, ta naj ne bi bil zadovoljen z njim
Klemen Žibert
Novice Milijonski nepremičninski imperij. Kaj o tem pravijo Furs, KPK in policija?
Ne spreglejte