SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ženi in otrokoma Janeza Janše grozijo s smrtjo

10

termometer

GROŽNJA
Pismo, ki so ga prejeli v Splošni bolnišnici Celje.

V Splošni bolnišnici Celje so prejeli pismo, v katerem neznanec s smrtjo grozi ženi predsednika vlade Urški Bačovnik Janša in njunima otrokoma. Odzval se je Janez Janša, ki je zapisal, da jih "grožnje ne bodo omajale".

"Omenjeno pismo smo prejeli in ravnali, kot je praksa v takšnih primerih. Takoj po odprtju pošte smo s prejemom pisma in z njegovo vsebino seznanili gospo Urško Bačovnik Janša ter naredili prijavo na Policijsko postajo Celje. Razen tega, da gre za povsem neprimerno dejanje, zadeve ne moremo komentirati," so sporočili iz celjske bolnišnice. 

Odzval se je tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal: "Grožnje nas ne bodo omajale. Družino, dom in domovino bomo branili. Naj nihče ne dvomi v to. Spomnite se 1991. In izterjali bomo odgovornost tistih, ki sejejo sovraštvo, pozivajo k smrti ter stanju, v katerem si potem psihopati domišljajo, da lahko (spet) nekaznovano ubijajo." 
 

Policija o dogajanju obveščena

"Na Policijski upravi Celje skrbno spremljamo tovrstne situacije in ustrezno ukrepamo," so nam sporočili s policije, kjer poudarjajo, da so izjemno pozorni in reagirajo tudi na grožnje, izrečene najvišjim predstavnikom države. Samo v lanskem letu so celjski kriminalisti obravnavali osem kaznivih dejanj groženj, v katerih so  bili kot oškodovanci najvišji predstavniki države. V petih primerih so pet storilcev kazensko ovadili, v dveh primerih, v katerih oškodovanca nista predala predloga za pregon, so o zadevi podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju, v eni zadevi pa so podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, vendar zadevo preiskujejo še naprej.

Druga stran pisma z grožnjami Druga stran pisma z grožnjami

Peter Jančič Siol Plus Ubiti Janšo in janšizem?

Grožnje tudi na protestih

To sicer ni prvi primer groženj predsedniku vlade ali njegovi družini. Vstajnik Ludvik Tomšič je lani na protestih v Ljubljani kričal: "Janšo treba takoj ubiti" in "Ubij Janšo!" Posredovala je policija.

Kamere so poleg Tomšiča v centru Ljubljane ujele še enega protestnika, ki je zavpil "Smrt Janši!", pogosti pa so bili tudi transparenti z napisi "smrt janšizmu".

smrt Janšizmu Foto: STA

3432432 Novice Na ljudski skupščini vzklikal: Smrt Janši #video Policija Novice V hišo občinske svetnice iz Črnomlja neznanec vrgel molotovko zmago Novice Jelinčiča pred vrati doma pričakala motorna žaga

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 67
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin