Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2013,
15.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

zdravnik

Četrtek, 20. 6. 2013, 15.44

8 let, 5 mesecev

Zdravniške organizacije ne bodo sodelovale pri shodu iniciative zdravnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V Koordinaciji zdravniških organizacij se strinjajo s stališči in zahtevami iniciative zdravnikov, ki na dan državnosti v Ljubljani organizira Shoda za pravico do zdravljenja.

Predsednik koordinacije Marko Demšar je na novinarski konferenci, sicer namenjeni predstavitvi stališč zdravniških organizacij na aktualne razmere, pojasnil, da je iniciativa sodelovala na sestankih koordinacije in je bila del ekipe, ki je pripravljala to analizo razmer. Tako so po njegovih besedah nekatera stališča iniciative pravzaprav vzniknila na sestankih v zbornici.

"Na ulici se išče populistične rešitve in izgublja resnost problema A pri shodu ne bodo sodelovali, saj je prepričan, da se morajo stvari reševati resno in ne na ulici, kjer se iščejo populistične rešitve.

Iniciativa zdravnikov namreč za 25. junij napoveduje Shod za pravico do zdravljenja. Njihova ključna zahteva je ohranitev javnega zdravstvenega sistema in njegove socialne pravičnosti, od vlade pa zahtevajo, naj do 1. septembra pripravijo ukrepe za stabilizacijo zdravstvenega sistema.

Ne spreglejte