SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podkupovanje in ponarejanje PCT-potrdil: hišne preiskave pri petih policistih #video

10

termometer

Policija je včeraj skupaj s Posebnim oddelkom Specializiranega državnega tožilstva izvedla večje število hišnih preiskav po vsej Sloveniji. Hišne preiskave so opravljali pri petih policistih, ki jih sumijo, da so imeli ponarejena PCT-potrdila.

Včeraj so policisti na domu petih kolegov izvedli hišne preiskave, so nam potrdili na SDT. Peterico policistov sumijo, da so storili kaznivo dejanje dajanje podkupnine in da so napeljevali h kaznivemu dejanju ponareditve uradne listine. Več informacij zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati, so pa na policiji potrdili, da gre za ponarejena PCT-potrdila.

Bodo policiste odpustili?

Od ugotovitev preiskave Posebnega oddelka bodo odvisni nadaljnji delovnopravni ukrepi zoper policiste, so nam sporočili s policije. Kot pojasnjujejo, ukrepe predlagajo vodje enot, v katerih so policisti zaposleni, končno odločitev o ukrepih pa sprejme generalni direktor policije Anton Olaj. Ta sicer zagovarja ničelno toleranco do zaposlenih v policiji, ki storijo kaznivo dejanje, "saj so taka ravnanja nesprejemljiva v skladu z veljavnimi predpisi in naravo policijskega dela".

Dodaja še, da v policijskih vrstah ni prostora za policiste, ki izvršujejo nezakonita dejanja, hkrati pa to meče slabo luč na policiste in policistke, ki pošteno ter predano opravljajo policijske naloge.

Na tnalu zaradi ponarejenih PCT-potrdil tudi zdravniki

Pretekli teden smo poročali o kriminalističnih preiskavah dveh slovenskih zdravnikov, in sicer Rajka Brgleza, ki je pogojno sodeloval z Zdravstvenim domom Lenart, in zasebnega zdravnika Izudina Kanlića s Ptuja, tarče preiskave so bili tudi policisti. Brez službe naj bi ostal tudi policist, ki naj bi si priskrbel lažno covidno potrdilo.

Policija Novice Kriminalisti nad korupcijo: med tarčami tudi zdravniki in policist

Anton Olaj Novice Olaj zavrača očitke o politizaciji policije in namigovanjih o "kadrovskih čistkah" Korupcija v zdravstvu Novice Koruptivna zdravnika v priporu: nezakonito sta služila kar deset let Boštjan Lindav, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Novice Nekdanji direktor kriminalistične policije o naročilu politike po njegovi menjavi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin