SiolNET. Novice Slovenija
2,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi nevarnosti plazu znova zaprta pešpot Piran-Fiesa

2,79

termometer

Piran Fiesa
Foto: A. C.

Poveljnik civilne zaščite Občine Piran Robert Zirnstein je zaradi povečane nevarnosti proženja zemeljskih plazov izdal odredbo o zaprtju pešpoti Piran-Fiesa, so danes sporočili iz Okolja Piran. Ukrep so sprejeli zaradi resne nevarnosti podora kamnin in slabo utrjenih dreves z vrha klifne stene v naslednjih dneh, ko je napovedan močnejši veter.

Nedavne padavine so povzročile obsežno plazenje zemljine na flišnati podlagi klifa, približno 50 metrov od opozorilne table na piranski strani. Civilna zaščita je zdaj na pešpot postavila fizično zaporo ter sprehajalcem do nadaljnjega prepovedala prehod, so v sporočilo za javnost navedli v javnem podjetju.

Odprava posledic in nevarnosti plazenja se bo pričela prihodnji teden, po strokovnem ogledu geomehanika. V Okolju Piran uporabnikom pešpoti do zaključka sanacijskih del predlagajo obhod.

fiesa Novice Po sanaciji klifa pešpot med Piranom in Fieso spet odprta #video

Omenjeno pešpot so zaradi močnega krušenja kamnov in skal po obilnih padavinah za več mesecev zaprli v začetku leta 2019, občina pa je nato šla v več kot 100.000 evrov vredno temeljito sanacijo. Že takrat so sicer opozorili, da pot zaradi naravnih procesov in vplivov okolja ne bo nikoli povsem varna.

Piran Fiesa Novice Med Fieso in Piranom minirajo klif, ljudje se kopajo pod njim #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin