SiolNET. Novice Slovenija
3,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi afere v Zavodu Kengurujčki v težavah invalidsko društvo

3,06

termometer

Invalidski voziček
Zaradi odmevne zgodbe v Zavodu Kengurujčki je oškodovano tudi slovensko invalidno društvo Kengurujček. Foto: Thinkstock

Afera s trpinčenjem otrok v Zavodu Kengurujčki je vplivala tudi na Invalidsko društvo Kengurujček, ki zaradi podobnosti v imenu ne prejema več finančne podpore sponzorjev in donatorjev. Po njihovih besedah so zaradi svojega imena izgubili tudi svoj ugled.

Invalidsko društvo Kengurujček Slovenije zaradi medijsko odmevne zgodbe o trpinčenju otrok v Zavodu Kengurujčki ne prejema več donacij, s pomočjo katerih društvo sploh lahko deluje. "Društvu številni donatorji niso več naklonjeni," je dejala Danica Kopač Maletič, predsednica društva. 

"Oškodovani so invalidni otroci in njihovi starši"

Maletičeva pravi, da si njihovo društvo želi popraviti ugled, ki je oškodovan zaradi afere v istoimenskem zavodu. ''S tem bi pomagali otrokom, ki so polni življenja in se trudijo iz leta v leto napredovati, saj si ob svoji bolezni zaslužijo biti srečni,'' je povedala. 

Invalidsko društvo Kengurujček v Sloveniji deluje 15 let in ponuja prostor otrokom s prirojenimi in pridobljenimi okvarami celotnega prebavnega trakta. Ustanovitelji društva so starši in skrbniki obolelih otrok.

''Starši skrbimo za čim bolj normalno bivanje naših otrok v domačem okolju in lepi Sloveniji. Z napredkom medicine in novimi operativnimi tehnikami preživi vedno več otrok s temi okvarami, prav tako se podaljšuje njihova življenjska doba,'' je še dodala Maletičeva. 

V Zavodu Kengurujčki otroke prisilno umirjali in hranili

Spomnimo, v ljubljanskem zavodu Kengurujčki so otroke, stare med 11 meseci in štirimi leti, da bi jih umirili in da se ne bi slišalo njihovega joka, prisilno umirjali tako, da so jih tesno povijali v rjuhe. Na otroka, ki so ga povili čez glavo, so tudi položili vzmetnico, prav tako so otroke prisilno hranili. Ena od vzgojiteljic, ki je bila v vrtcu zaposlena dobre tri tedne, je ravnanje z otroki posnela z mobilnim telefonom. 

Zasebni zavod Kengurujčki Novice V primeru Kengurujčki devet prijav na policijo, delovanje zavoda tudi pod drobnogledom Fursa Zloraba otrok na internetu Novice Surovo ravnanje z otroki: ne le otroci, tudi starši bodo potrebovali pomoč otrok Novice Grozljivo ravnanje v zasebnem zavodu: otroke prisilno zavijali v rjuhe 1123 Novice Nasilje v vrtcih: tokratni primer žal ni osamljen #video Zloraba otrok na internetu Novice Inšpektor: Ko sem videl posnetke, sem si želel samo, da to ni res #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin