Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 9. 2015,
10.21

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Fakulteta za management študij management fakulteta kariera advertorial

Ponedeljek, 14. 9. 2015, 10.21

1 mesec, 3 tedne

Zakaj so praktična znanja med šolanjem tako pomembna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko boste izbirali med različnimi fakultetami, izberite tisto, ki vam bo zagotavljala praktična znanja in stalen stik s poslovnim svetom. Samo tako si boste zagotovili uspešno kariero.

Pri iskanju najprimernejše fakultete se je treba vedno bolj zavedati pomembnosti takšne študijske smeri, ki posreduje znanje, ki ga študenti lahko takoj uporabljajo tudi v praksi ter ki omogoča širši in bolj plastičen pogled na svet.

Teoretično znanje je sicer nujno, če želimo biti dovolj strokovno podkovani za samostojno delo v svojem poklicu, vendar je ravno praktični vidik tisti, ki teorijo razjasni in jo približa vsakemu od slušateljev.

Katero fakulteto izbrati, če iščete priložnost v podjetništvu?

Kakovosten ter ciljno naravnan študij, ki vam obljublja takšno kariero, kot ste si jo zastavili, mora ponujati:

- praktično znanje, ki ga boste lahko takoj uporabljali pri svojem delu, - predavatelje, ki niso zgolj teoretiki, ampak strokovnjaki z večletnimi izkušnjami iz prakse, - izmenjavo informacij z gostujočimi strokovnjaki iz gospodarstva, - redne obiske uveljavljenih podjetij.

To so pravzaprav osnovna vodila študija Fakultete za management, ki je edina fakulteta za management v Sloveniji z 20-letno tradicijo izobraževanja na področju menedžmenta. Te bogate izkušnje porajajo pobude za redno izpopolnjevanje in posodabljanje študijskih programov ter prilagajanje študijskih vsebin zahtevnemu trgu dela.

Na Fakulteti za management so prepričani, da mora biti študij povezan in prepleten s poslovno prakso, zato organizirajo številne aktivnosti, ki študentom odpirajo vrata v poslovni svet. Ena pomembnejših aktivnosti je nedvomno festival inovativnosti festINNO, v okviru katerega vsako leto med drugim poteka tudi natečaj Podjetna Primorska 2015. Velik uspeh je v okviru festivala letos dosegla tudi okrogla miza Podjetniški Upi, na kateri so na odprti razpravi na temo Različni podjetniki, različne zgodbe sodelovali podjetniki iz različnih sfer in z različnimi izkušnjami. Okrogla miza je tudi odlična priložnost za študente, saj so lahko predstavili svoje poslovne modele.

Festival je postal pomembno stičišče povezovanja akademske sfere z gospodarstvom, ki z leti dobiva mednarodne razsežnosti.

Študij ni samo goltanje knjig in vsrkavanje obsežne teorije

Fakulteta za management svojim študentom zagotavlja uporabne študijske programe, ki diplomantom dajejo znanja, ki se iščejo na trgu, in ne temelji samo na teoretičnih predpostavkah. Izvaja študijske programe na vseh treh stopnjah, dodiplomski, podiplomski in znanstveni. V okviru vseživljenjskega učenja pa organizira tudi seminarje in tečaje.

Fakulteta organizira znanstveno konferenco MIC in strokovno konferenco FREM, redno pa sodeluje na različnih mednarodnih konferencah, ki so ključnega pomena za izmenjavo in informacij, raziskovalnih rezultatov domačih in tujih strokovnjakov, predvsem pa gre za pomemben kanal za prenos znanja.

Po kakšno znanje na Fakulteto za management?

Na Fakulteti za management, ki ima sedež v Kopru ter dve študijski središči – v Celju in Škofji Loki –, razpisujejo dodiplomski, magistrski in doktorski študij.

Na dodiplomskem študiju izvajajo visokošolski in univerzitetni program Management. Na magistrskem študiju lahko izbirate med različnimi programi:

Management Ekonomija in finance Management trajnostnega razvoja Pravo in management Politologija

Izkoristite še drugo priložnost za vpis: Na Fakulteti za management od 17. do 22.9. poteka drugi prijavni rok za vpis v podiplomske študijske programe!

Na Fakulteti za management izvajajo tudi doktorski študij in za naslednje študijsko leto imajo še nekaj prostih mest.

Pohitite! Še vedno se lahko vpišete in nadgradite svoje znanje.

September je priložnost, ko si lahko privoščite spremembo, ki vam bo dala nov zagon v karieri. Izstopite iz povprečja in izboljšajte svoj poslovni potencial z znanjem, ki vam bo prišel prav pri sprejemanju pomembnih poslovnih odločitev.

Fakulteta za management je edina prava izbira za vse tiste, ki iščete znanje, ki ga boste lahko takoj uporabili tudi v praksi in uspešno začeli ali nadaljevali pot v svetu uspešnih podjetnikov.

Ne spreglejte