Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
19. 9. 2017,
23.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Natisni članek

EuroBasket košarka reprezentanca Istanbul Kompas

Torek, 19. 9. 2017, 23.54

6 let, 6 mesecev

Zakaj so bili nekateri navijači jezni?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Slovenski navijači | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekateri košarkarski navijači, ki so se z agencijo Kompas odpravili v Istanbul na ogled finalne tekme med Slovenijo in Srbijo, so se na družabnih omrežjih pritoževali nad cenami in pomanjkanjem informacij o potovanju.

S Kompasom je v Istanbul z devetimi čarterji potovalo okoli dva tisoč navijačev. Aranžma je obsegal letalski prevoz, avtobusne prevoze ter vodenje in organizacijo. Jutranji odhodi iz Ljubljane so realizirali tudi kratek vodeni ogled Istanbula, pravijo v Kompasu. Cena paketa je bila 475 evrov, za vstopnico za tekmo pa so navijači morali odšteti še 70 evrov.

Kdaj poletijo, so izvedeli v soboto zvečer

Na družabnih omrežjih so se že pred odhodom pojavile pritožbe nekaterih navijačev, da v soboto zvečer od Kompasa še vedno niso dobili informacije, kdaj naslednji dan poletijo v Turčijo. 

"Zaradi velikega obsega navijaških enodnevnih čarter paketov, ki smo jih prodali od petka do sobote, v 36 urah smo prodali 1.550 navijaških paketov, je preprosto bilo potrebno obvestiti 1.550 naših potnikov in zato so bili zadnji navijači res o uri odhoda na pot obveščeni v večernih urah," pravijo na Kompasu.

Kompas: Bili smo eni najugodnejših

Mnogi košarkarski navdušenci so menili tudi, da je cena njihovega aranžmaja previsoka. "Naši paketi, ki so bili na voljo, so bili eni izmed ugodnejših na trgu, saj drugače najbrz ne bi prodali 1.550 paketov v 36 urah," pravijo v Kompasu.

Za primerjavo: v letalski družbi Turkish Airlines, ki ima vzpostavljeno redno linijo med Ljubljano in Istanbulom, so nam povedali, da je bilo povratne vozovnice pri njih v petek še mogoče dobiti za okoli 350 evrov, kasneje pa je cena narasla tudi do 600 evrov.

Kot so dodali, so bili na njihovih letalih tudi navijači, ki so za povratno karto plačali le 209 evrov, a so jih rezervirali že veliko prej, še preden je bilo sploh znano, da bo Slovenija igrala v finalu.

Koliko so zaslužili s prodajo vstopnic?

Nekatere je zmotilo še, da je bilo v Turčiji mogoče vstopnice, ki jih je Kompas prodajal za 70, kupiti za 51 evrov.

"Vse vstopnice so bile prodane prek našega rezervacijskega sistema in cene so bile izpisane na njih, tako da imajo stranke račun in vstopnico. Kot posrednik pri prodaji smo upravičeni do prodajne provizije, ki je bila okoli dva do tri evre na vstopnico, odvisno od cene vstopnice, saj se provizija opredeli v odstotkih od nabavne cene vstopnic," so pojasnili v Kompasu.

Ne spreglejte