SiolNET. Novice Slovenija
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začenjajo se vpisi na fakultete

0,12

termometer

študenti
Začenja se vpis na fakultete v prvem prijavnem roku, ki bo trajal do 17. avgusta. Foto: Thinkstock

Za kandidate, ki se v študijskem letu 2021/2022 lahko vpišejo v prvi letnik dodiplomskega in enovitega magistrskega študijskega programa v prvem prijavnem roku, se bodo na visokošolskih zavodih danes začeli vpisi. Nadaljevali se bodo do 17. avgusta.

Za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v novem študijskem letu je v prvem prijavnem roku sprejetih 11.890 kandidatov, navaja STA. Med njimi jih je več kot štiri petine sprejetih na študijske programe, ki so jih v prijavi za vpis navedli na prvem mestu, več kot polovica od teh na študijske programe z omejitvijo vpisa.

V sklopu razpisa je bilo v prvem prijavnem roku za skoraj 17.600 vpisnih mest oddanih približno 15.300 prijav za vpis. V primerjavi z lanskim prvim prijavnim rokom to pomeni približno 160 prijav za vpis več in približno 600 vpisnih mest več.

Drugi prijavni rok bo od 20. do 27. avgusta.

študentka, študij, fakulteta, šolanje, izobraževanje Novice Lahovnik komentiral poziv študentov, naj se izgubljeno leto študija nadomesti prihodnje leto računalnik digitalizacija Digisvet Digitalna znanja za rast slovenskega gospodarstva elektrotehnika Digisvet Kako okrepiti sodelovanje univerze in gospodarstva Igor Pribac Novice Pribac ostal brez ponovne izvolitve v naziv izrednega profesorja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin