SiolNET. Novice Slovenija
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za učence dodaten teden počitnic, za dijake pouk na daljavo

0,10

termometer

Maske v šolah
Osnovnošolce zaradi epidemije bolezni covid-19 čaka še en teden jesenskih počitnic. Foto: Getty Images

Učenci in dijaki bi se morali danes po enotedenskih jesenskih počitnicah vrniti v šolo. Vendar bodo osnovnošolci zaradi ukrepov za zajezitev epidemije bolezni covid-19 na počitnicah ostali še ta teden, srednješolci pa bodo imeli pouk na daljavo. Na daljavo bodo potekala tudi predavanja na fakultetah, vrtci pa bodo delovali v omejenem obsegu.

Šolarji, ki so imeli že v prvem tednu krompirjevih počitnic manj možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa kot sicer, se bodo morali v tem tednu še dodatno potruditi za dober program. Nekatere organizacije bodo nadaljevale svoje počitniške dejavnosti.

Jelko Kacin Novice Ukrepi bodo podaljšani za teden dni, za učence še en teden počitnic #video

Medtem ko bodo otroci lahko brezskrbno uživali še teden dni, pa to ne velja za njihove učitelje. Šolsko ministrstvo jih je namreč v okrožnici pozvalo, da se v tem času pripravijo za delo na daljavo. To nakazuje, da se bo tudi po drugem tednu počitnic pouk verjetno nadaljeval na daljavo, poroča STA.

Knjižnice delujejo s prilagoditvami na epidemiološko situacijo

Knjižnice po vsej Sloveniji od danes ponovno izvajajo izposojo, a kot je za STA pojasnila predsednica Združenja splošnih knjižnic Vesna Horžen, bodo način delovanja prilagajale epidemiološkemu stanju v posameznem kraju. Kjer je okuženih manj, naj bi bile knjižnice odprte normalno, kjer je okuženih več, pa naj bi potekal brezstični prevzem gradiva.

To pomeni, da uporabniki gradivo rezervirajo prek spleta ali telefona, v knjižnici jim ga nato izposodijo in pripravijo za prevzem prek dogovorjenega mesta. Brezstična izposoja knjig je mogoča tudi prek poštne dostave, v knjižnicah pa uporabnike vabijo še k uporabi e-virov in e-knjig, poroča STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin